Ο Γιώργος Μάρκογλου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια"

2023-10-06 16:07

Ο Γιώργος Μάρκογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Βριλήσσια, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στα Άνω Βριλήσσια το 1959, και αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Πεντέλης.
Αφού ολοκλήρωσε τι στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις – Πεζοναύτες, εργάστηκε στην Γερμανός ΑΕΒΕ, έπειτα στον ΟΤΕ Α.Ε, και σήμερα είναι ΙΤ Manager σε μεγάλο όμιλο επιχειρήσεων. Είναι επίσης πτυχιούχος ραδιοερασιτέχνης Κατηγορίας 1 (SV).
Πατέρας του είναι ο Λεωνίδας Μάρκογλου, συνταξιούχος υπάλληλος του δήμου Βριλησσίων, ο οποίος ήταν ιδρυτής της Πολιτικής Προστασίας Βριλήσσιων και προϊστάμενος σε πολλές υπηρεσίες του δήμου μας.
Έχοντας έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς από πολύ μικρή ηλικία, στα 16 του έγινε εθελοντής στην Πολιτική Προστασία του δήμου μας στο δάσος του Αγίου Θεόκλητου και μετέπειτα επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας, παράλληλα υπηρέτησε 9 χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος σαν εθελοντής πυροσβέστης και αποχώρησε το 2012 με τον βαθμό του εθ. Αρχιπυροσβέστη.
Είναι αθλητής πρακτικής σκοποβολής και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. και Γενικός αρχηγός της ομάδας χάντμπολ ΕΣΝ Βριλησσίων, στην οποία υπήρξε και παίκτης.