Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο ΚΑΠΗ Βριλησσίων

2018-10-25 19:26

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο ΚΑΠΗ Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων στo πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, άνοιξε, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση από το ΚΑΠΗ – ΟΚΠΑΔΒ, στο Πνευματικό κέντρο.

Στην τελετή απαγγέλθηκαν ποιήματα από τα μέλη της Λέσχης Φιλίας Ηλικιωμένων -ΚΑΠΗ, (κα Χρόνη Χρ., κα Μυλωνά Στ., κα Αν. Γρατσία, κα Κ. Καζάκου, Μ .Ξενάκη, Λ. Σίμου ), αναγνώστηκαν ιστορικά αποσπάσματα του πολέμου 1940-1941 από τον υποστράτηγο  κ. Ν. Πρα αλλά και ακούστηκαν επετειακά τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ υπό τη δ/νση του νέου μαέστρου κ. Γ. Σιτώτη .

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Μεταξύ άλλων, τόνισε την σημασία της επετείου αυτής λέγοντας ότι «το ΟΧΙ είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων απέναντι στον πανίσχυρο στρατιωτικά επίδοξο κατακτητή της χώρας μας. Συμβολίζει την πάλη του δικαίου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι η απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσους όρθωσαν το ανάστημα τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.»

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ Β. Αρσένη στο χαιρετισμό της ανέφερε ότι η ιστορία των Ελλήνων είναι βαμμένη με αίμα και αγώνες για την κατάκτηση της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας, προκειμένου να έχουμε οι νεώτερες γενιές το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι, με εθνική συνείδηση και αξιοπρέπεια και να διεκδικούμε ως έθνος έναν αναβαθμισμένο ρόλο σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει. Ενώ τόνισε ότι η διατήρηση της εθνικής μνήμης για μικρούς σε μέγεθος λαούς σαν το δικό μας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Στην συνέχεια αποδόθηκε φόρος τιμής στην Ελένη Γκελντή, τη γυναίκα - σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών πριν λίγες μέρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Χαντζάρα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανθρώπινου Δυναμικού Κων/νος Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Ιωάννα Κυρίτση, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαμπρινή Σίμου και Μιχάλης Ανδριόπουλος, τα μέλη Δ.Σ ΟΚΠΑ Ν.Κωστούλας, Μ.Σπανάκος, Σ.Μαντινίδου, ο δημοτικός σύμβουλος κος Ν. Τσιλιγκάκης, η τέως Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ κα Ζ.Κουβαρά και ο Κ.Παπασπηλίου, επικεφαλής της παράταξης ‘Πρόοδος στα Βριλήσσια’.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ ΟΚΠΑΔΒ και το προσωπικό.