Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Παρίσι για την εκδήλωση - συναυλία της ελληνικής πρεσβείας στην UNESCO | Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

2024-05-14 01:48

Εκδήλωση - Συναυλία της ελληνικής πρεσβείας στην UNESCO.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 
 
Ο πρέσβης της Ελλάδος στην UNESCO Γιώργος Κουμουτσάκος οργανώνει στο Παρίσι, στην Έδρα της Ελλάδος στην UNESCO, εκδήλωση- συναυλία με άξονα την ελληνογαλλική συνεργασία στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2025.
 
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση των ιερών τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας από την Ελλάδα στην Γαλλία, μεταφερόμαστε στην πόλη του φωτός.
 
Εκεί θα εκτελεσθούν πάλι οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου που γράφηκαν και εκτελέστηκαν στην Ολυμπία και το Καλλιμάρμαρο, αλλά και αυτές που πρωτοακούστηκαν στην ιερή Δήλο προς τιμήν του Απόλλωνος και της Αρτέμιδας.
 
Από γαλλικής πλευράς θα ακουστούν τα αρχαιοελληνικής έμπνευσης αριστουργήματα για πιάνο του Eric Satie Gymnopedies 1,2 και Gnosiennes 1. Σολίστ στο πιάνο θα είναι η διεθνούς φήμης πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα.
 
Το μέρος των έργων του Δημήτρη Παπαδημητρίου θα εκτελέσει η ειδικά συσταθείσα «Ολυμπιακή Ορχήστρα» υπό την διεύθυνση του Μάρκελου Χρυσικόπουλου με ερμηνευτές τους: Μπάμπη Βελισσάριο, Βερόνικα Δαβάκη, Άρτεμη Μπόγρη και τον  ηθοποιό Δημήτρη Μαγγίνα.
 
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, θα μιλήσουν και θα παραστούν Έλληνες και Γάλλοι υπουργοί και αντιπροσωπείες πρεσβειών από όλο τον κόσμο.

 
Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά