Ο Δήμαρχος Βριλησσίων σε ημερίδα για το πρόγραμμα «Waste 4 Think»

2018-02-20 19:41

Στην ημερίδα για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης οικιακών αποβλήτων «Waste 4 Think» που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) στις 14-2-2018, συμμετείχε ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης.

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από την πρώτη, πιλοτική φάση εφαρμογής του προγράμματος και οι καινοτόμες τεχνολογίες που αυτό εισάγει στη διαχείριση αποβλήτων, ενώ συζητήθηκε ο σχεδιασμός της επόμενης φάσης.


Ο κ. Μανιατογιάννης δήλωσε σχετικά: «Η παρουσία μας εδώ σήμερα είναι αυτονόητη, καθώς η διαχείριση των αστικών αποβλήτων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της πολιτική μας για τα Βριλήσσια, όπως αποδεικνύουν οι δράσεις που έχουμε αναλάβει την τελευταία 3ετία στον Δήμο μας, με σημαντικότερη το πρότυπο πρόγραμμα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων που εφαρμόζουμε. Τέτοιες δράσεις δεν προστατεύουν απλώς το περιβάλλον αλλά κινητοποιούν άμεσα τον πολίτη και, τελικά, λειτουργούν ανταποδοτικά για αυτόν, ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο. Με αυτή την ευκαιρία, λοιπόν, θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Χαλανδρίου για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, καθώς ο στόχος της βέλτιστης διαχείρισης των απορριμμάτων μας αφορά όλους!».