Ο Αμαζόνιος γίνεται στάχτη. Η Γροιλανδία λιώνει. Και τώρα βιβλικός τυφώνας σαρώνει τις Μπαχάμες!

2019-09-18 16:46

Σε λίγες μέρες, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ θα ηγηθεί της μεγαλύτερης παγκόσμιας κινητοποίησης παιδιών που έγινε ποτέ, ενόψει της κρίσιμης διάσκεψης κορυφής για το κλίμα! Τώρα αυτοί οι μικροί ήρωες ζητούν απ’ όλους μας να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους. Πάτα για να στηρίξουμε τα παιδιά που αγωνίζονται για το κλίμα και να διεκδικήσουμε 100% καθαρή ενέργεια -- και θα παραδώσουμε τις φωνές μας στους ηγέτες πριν απ’ τη διάσκεψη!

ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ

Φίλες και φίλοι,

Ο Αμαζόνιος γίνεται στάχτη. Η Γροιλανδία λιώνει. Και τώρα βιβλικός τυφώνας σαρώνει τις Μπαχάμες! Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μακρινή απειλή. Συμβαίνει τώρα.

Γι’ αυτό, πριν απ’ την κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ θα ξεσηκώσει τα παιδιά του πλανήτη να απέχουν απ’ το σχολείο. Θα κατακλύσουν τους δρόμους σε μια πρωτοφανή παγκόσμια κινητοποίηση, για να πιέσουν τους ηγέτες να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.

Και μας καλούν όλους να συμμετέχουμε -- γονείς, παππούδες, θείες, θείους, αδέρφια... Ας στηρίξουμε όλοι τον αγώνα αυτών των παιδιών που μάχονται για το μέλλον της ζωής στη Γη.

Το Avaaz θα παραδώσει τις φωνές μας σε βασικούς ηγέτες πριν απ’ τη διάσκεψη, απαιτώντας ένα ασφαλές, βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το!


Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις για το κλίμα. Καλούμε τον ΟΗΕ και τις κυβερνήσεις του κόσμου να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης και να λάβουν επείγοντα μέτρα για την παγκόσμια μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.

ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ


Η ατρόμητη Γκρέτα διέσχισε τον Ατλαντικό με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό για να διοργανώσει τις κινητοποιήσεις. Απ’ το περασμένο καλοκαίρι που ξεκίνησε να απέχει απ΄ το σχολείο ως διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή, εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο στήριξαν τον αγώνα της. Δέχτηκε όμως και αισχρό bullying και απειλές από ακροδεξιά τρολ.

Τώρα που οι ηγέτες του κόσμου συγκεντρώνονται στη Ν. Υόρκη, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δείξουμε μαζική υποστήριξη στα παιδιά που μάχονται για ένα βιώσιμο πλανήτη. Είναι κρίσιμη στιγμή: Η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα απαιτεί απ’ τις χώρες να παρουσιάσουν συγκεκριμένα σχέδια για την αντιμετώπιση της έκτακτης κλιματικής ανάγκης -- αλλά δεν θα το κάνουν αν δεν νιώσουν τεράστια δημόσια πίεση.

Κι αυτό ξεκινάει τώρα. Βοήθησε να στηρίξουμε την Γκρέτα και τα παιδιά του πλανήτη, και στη συνέχεια όλοι μαζί να στείλουμε το αίτημά μας για 100% καθαρή ενέργεια στις κυβερνήσεις και τους ηγέτες πριν συναντηθούν. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού!

Στηρίζω τη μαθητική αποχή για το κλίμα
 

Είναι δύσκολο να μην νιώσει κανείς απελπισία με τους τίτλους των ειδήσεων …πυρκαγιές, πλημμύρες, τυφώνες, ξηρασίες. Αλλά οι επιστήμονες μας λένε ότι μπορούμε ακόμη να το διορθώσουμε, αρκεί οι κυβερνήσεις να αρχίσουν να ακούν τον κόσμο, αντί για το λόμπι του πετρελαίου και του άνθρακα. Μαζί έχουμε καταφέρει ορισμένες απ' τις μεγαλύτερες κλιματικές κινητοποιήσεις στην ιστορία -- τώρα ας ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τη μαθητική αποχή για το κλίμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας καθορίζει το μέλλον της Γης (Η Καθημερινή)
https://www.kathimerini.com.cy/gr/oikonomiki/periballon/to-liwsimo-ton-pagon-tis-groilandias-kathorizei-to-mellon-tis-gis

Δεν καίγεται μόνο ο Αμαζόνιος - H Αφρική είναι στα κόκκινα από φωτιές, αλλά, τι συμβαίνει ακριβώς (Lifo)
https://www.lifo.gr/now/perivallon/249204/den-kaigetai-mono-o-amazonios-h-afriki-einai-sta-kokkina-apo-foties-alla-ti-symvainei-akrivos

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η 16χρονη που απεργεί κάθε Παρασκευή για την κλιματική αλλαγή
https://www.protothema.gr/environment/article/861216/greta-tounberg-i-16hroni-pou-apergei-kathe-paraskeui-gia-tin-klimatiki-allagi/