Νέο Video: Domestica - Νίκος Γρηγοριάδης

2022-06-08 15:48

«Είναι λευκές οι νύχτες μας και μαύρες είναι οι μέρες…»

Ο Νίκος Γρηγοριάδης παρουσιάζει το νέο μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Domestica» που ερμηνεύει ο ίδιος από το πρόσφατο άλμπουμ του «Ο Βασιλιάς Της Λύπης» στο οποίο συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Κατερίνα Κυρμιζή.

Το ποίημα «Domestica» του καταραμένου νεορομαντικού και συμβολιστή ποιητή Μήτσου Παπανικολάου (Ύδρα 1900 - Αθήνα 1943) χαρακτηρίζεται από ψυχική κόπωση, νοσταλγία για τα νεανικά χρόνια, έντονη λαχτάρα για μια χαμένη ευτυχία χωρίς ελπίδα επιστροφής. Ο συνθέτης Νίκος Γρηγοριάδης, ανέδειξε τους ειρωνικά -λόγω πανδημίας και οικονομικής κατάστασης- επίκαιρους στίχους του Μήτσου Παπανικολάου, ντύνοντάς  τους με αρμονική παραξενιά και μελωδική χαρμολύπη.

Το τραγούδι «Domestica» είναι το πέμπτο κατά σειρά από το άλμπουμ του Νίκου Γρηγοριάδη «Ο Βασιλιάς Της Λύπης» που οπτικοποιείται. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Πήλιο και Αθήνα από τον Νίκο Γρηγοριάδη και την Κατερίνα Κυρμιζή. Εμφανίζονται ο μουσικός και ηχολήπτης Δήμος Μιχαλόπουλος, η ζωγράφος και καθηγήτρια εικαστικών στην ειδική αγωγή Ειρήνη Μονομμάτου και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Μιχάλης Κονιόρδος-ως άνθρωποι μοναχικοί που προσπαθούν να απαλύνουν τη μοναξιά τους.

Προηγήθηκαν το ομότιτλο του άλμπουμ ντουέτο του Γιώργου Νταλάρα με τον Μίλτο Πασχαλίδη σε στίχους του ιδίου του συνθέτη «Ο Βασιλιάς Της Λύπης», το «Κι Αν Έσβησε Σαν Ίσκιος» σε ερμηνεία Γιώργου Νταλάρα και σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη, το ντουέτο της  Κατερίνας Κυρμιζή και του Γιώργου Νταλάρα «Red Roses» σε στίχους του Χρήστου Γαβρήλου και η «Μπαλάντα Της Μάνας» σε ποίηση Μελισσάνθης σε ερμηνεία Κατερίνας Κυρμιζή.
 
Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο ίδιος ο δημιουργός όπου έπαιξε ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα και keyboards και συμπλήρωσαν στο μπάσο ο Γιάννης Γρηγορίου, στα τύμπανα ο Δημήτρης Αντωνιάδης και στα φωνητικά η Κατερίνα Κυρμιζή. Ηχοληψία, μίξη και mastering έκανε ο Ηλίας Λάκκας στο Studio Odeon και την παραγωγή την υπογράφουν οι Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή και Ηλίας Λάκκας.
 
Μπορείτε να το αγοράσετε το άλμπουμ εδώ:  https://nikosgregoriadis.bandcamp.com/releases