Νέες δυναμικές δράσεις για τη νεολαία του Δήμου Βριλησσίων

2018-11-23 19:23

Νέες δυναμικές και δημιουργικές δράσεις συμμετοχής και συνεργασίας για τη νεολαία του Δήμου Βριλησσίων είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο δήμος όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης σε ομιλία του.

Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα και Τρίτη 19 & 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία διημερίδα με θέμα την παρουσίαση του έργου Democracy Values for Youth Participation που αφορά τη λειτουργία ενός οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων ανθρώπων και της δημοτικής αρχής με τη μορφή ψηφιακής πλατφόρμας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δύο τμήματα μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, οι οποίοι εργάσθηκαν ομαδικά και υπέβαλλαν τις πρώτες θεματικές τους προτάσεις οι οποίες και αποτελούν την αφετηρία του εσωτερικού διαλόγου. Η πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής αυτής πλατφόρμας ξεκινά στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

  • Ο Δήμος Βριλησσίων εντάχθηκε στο πρόγραμμα μακροχρόνιας συνεργασίας νέων που ονομάζεται «EUROPEGOES LOCAL-Στήριξη του Youth Work σε επίπεδο δήμου» βασικός στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της ποιότητας του youth work σε τοπικό επίπεδο μέσω της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερομένων μερών που είναι ενεργοί σε επίπεδο δήμων. Συμμετέχουν περίπου 200 μέλη, προς το παρόν, σε αυτή τη Συνεργασία, οι οποίοι εκπροσωπούν 120 δήμους από τις Ευρωπαϊκές χώρες.
  • Ο Δήμος όρισε για πρώτη φορά υπευθύνους για θέματα νεολαίας με συγκεκριμένο έργο το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός δημοτικού πλαισίου στρατηγικής το οποίο να δίνει την ευκαιρία στη νεολαία του Δήμου να αναπτύξει και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές τους.
  • Ταυτόχρονα για πρώτη φορά στο σχέδιο του προϋπολογισμού συμπεριελήφθη κωδικός με τίτλο «Δράσεις για τη νεολαία».

Κλείνοντας την ομιλία του στην παραπάνω ημερίδα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ‘οι νέοι του Δήμου και ο Δήμος Βριλησσίων, όλοι μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε την επιτυχή λειτουργία των προαναφερόμενων δράσεων, ώστε οι νέοι να λάβουν ως θετικό αποτέλεσμα την υποστήριξη και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες και τις προσδοκίες τους. Μόνον έτσι μπορούν να θεμελιώσουν και να αναδείξουν της δημοκρατικές τους αξίες και ιδανικά στη συμμετοχή συνεργασία και ενεργή ένταξη τους στα δρώμενα της πόλης αλλά κυρίως στη δημιουργία ενός μέλλοντος που τους ανήκει’.