Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια-Γ. Πισιμίσης: Οι παρεμβάσεις για την περιοχή Ολύμπου έως Λ. Αναπαύσεως

2023-09-17 01:50

Mε ανοιχτή συγκέντρωση ολοκλήρωσε την τοπική περιοδεία του στην περιοχή από την οδό Ολύμπου έως την Λ. Αναπαύσεως (4η Πολεοδομική Ενότητα) ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης. Αυτός ήταν ο τρίτος σταθμός των περιοδειών του Γ. Πισιμίση και του συνδυασμού «συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια». Είχε προηγηθεί η περιοδεία και η ανοικτή συγκέντρωση για τους κατοίκους των Άνω Βριλησσίων και η περιοδεία και η ανοικτή συγκέντρωση για τα δυτικά Βριλήσσια, ενώ όπως δηλώνει ο 40χρονος υποψήφιος Δήμαρχος, η “Νέα Πνοή” θα βρεθεί σε όλες τις συνοικίες και γειτονιές της πόλης και θα συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Η συγκέντρωση για την περιοχή Ολύμπου έως Λ. Αναπαύσεως πραγματοποιήθηκε στο cafe “Say Hello” στον παράδρομο της Λ. Πεντέλης και η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην τοπική συγκέντρωση του Γ. Πισιμίση για να ακούσουν το σχέδιο της “Νέας Πνοής” για την επόμενη πενταετία όσον αφορά την 4η πολεοδομική ενότητα – και όχι μόνο- αλλά και για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και ιδέες.

Γ. Πισιμίσης: “Η περιοχή από την οδό Ολύμπου έως την Λ. Αναπαύσεως θα αναβαθμιστεί μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την επόμενη πενταετία” – Τα 11 σημεία δράσης

11 σημεία δράσεων και έργου προανήγγειλε ο Γιάννης Πισιμίσης εντάσσοντάς τα σε ένα συνεκτικό σχέδιο παρέμβασης για την 4η Πολεοδομική Ενότητα της πόλης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στο σχέδιο ανάπλασης του χώρου της πρώην Ναυτικής Βάσης, της ανάγκης απομάκρυνσης των απορριμματοφόρων από το σημείο και υλοποίησης της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα σημεία παρέμβασης της “Νέας Πνοής” για την περιοχή Ολύμπου έως Αναπαύσεως:

– Κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και των αγωγών συλλογής ομβρίων υδάτων.

– Απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από την πρ. Ναυτική Βάση και υλοποίηση της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

– Ανάπλαση της πρώην Ναυτικής Βάσης με την ενίσχυση του πράσινου χαρακτήρα της και τη δημιουργία ήπιων υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού.

– Αξιοποίηση και ανάπλαση του δημοτικού χώρου στη συμβολή των οδών Κισσάβου και Μητρόπουλου.

– Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στο δημοτικό στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο.

– Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και ηπιοποίηση δρόμων καθώς και έργα βελτίωσης του οδοστρώματος.

– Αποκατάσταση των πινακίδων σήμανσης και εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων σήμανσης για την οδική ασφάλεια.

– Αποκατάσταση της βαδισιμότητας των πεζοδρομίων.

– Ενίσχυση του πράσινου χαρακτήρα της περιοχής και παρεμβάσεις προστασίας και αναβάθμισης της παραρεμάτιας περιοχής του Βριλησσού.

– Ορθή συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των σχολείων της περιοχής και ενίσχυση της προσβασιμότητας.

– Ενίσχυση του οδοφωτισμού στην περιοχή, της καθαριότητας και του οδοκαθαρισμού.

– Λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας με mini bus και σύνδεση με τον σταθμό “Δ. Πλακεντίας”

Δείτε το βίντεο από την συγκέντρωση: https://youtu.be/kAKdFqfP4aY