Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια-11 σημεία παρέμβασης στα δυτικά Βριλήσσια

2023-09-17 01:24

Γ. Πισιμίσης: Οι 11 παρεμβάσεις για τα δυτικά Βριλήσσια

Mε ανοιχτή συγκέντρωση ολοκλήρωσε την τοπική περιοδεία του στα Δυτικά Βριλήσσια ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης. Αυτός ήταν ο δεύτερος σταθμός των περιοδειών του Γ. Πισιμίση και του συνδυασμού «συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια». Είχε προηγηθεί η περιοδεία και η ανοικτή συγκέντρωση για τους κατοίκους των Άνω Βριλησσίων, ενώ όπως δηλώνει ο 40χρονος υποψήφιος Δήμαρχος, η “Νέα Πνοή” θα βρεθεί σε όλες τις συνοικίες και γειτονιές της πόλης και θα συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Η συγκέντρωση για τα δυτικά Βριλήσσια πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην τοπική συγκέντρωση του Γ. Πισιμίση για να ακούσουν το σχέδιο της “Νέας Πνοής” για την επόμενη πενταετία όσον αφορά την περιοχή των δυτικών Βριλησσίων – και όχι μόνο- αλλά και για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και ιδέες.

Γ. Πισιμίσης: “Η δυτική περιοχή των Βριλησσίων θα αναβαθμιστεί μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την επόμενη πενταετία”

 – Τα 11 σημεία δράσης

11 σημεία δράσεων και έργου προανήγγειλε ο Γιάννης Πισιμίσης εντάσσοντάς τα σε ένα συνεκτικό σχέδιο παρέμβασης για τα δυτικά Βριλήσσια. Δήλωσε, μάλιστα, πεπεισμένος ότι η περιοχή μπορεί να αναβαθμιστεί μέσα από ένα ρεαλιστικό και ταυτόχρονα δημιουργικό σχέδιο, αλλά και μέσα από σκληρή και υπεύθυνη δουλειά και την απαραίτητη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων και εργαλείων.

Τα 11 σημεία παρέμβασης της “Νέας Πνοής” για τα δυτικά Βριλήσσια:

– Αποκατάσταση της βαδισιμότητας των πεζοδρομίων και παρεμβάσεις διαπλάτυνσης όπου αυτό είναι εφικτό (π.χ. οδός Σπάρτης).

– Αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων (Ο.Τ. 61 Τροίας και Αγαμέμνωνος, κοινόχρηστος χώρος οδού Αυλίδος) και δημιουργία υποδομών άθλησης, παιδείας και πολιτισμού.

– Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και ηπιοποίηση δρόμων (οδός Θέτιδος) καθώς και έργα βελτίωσης του οδοστρώματος.

– Επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στη δυτική περιοχή των Βριλησσίων και σύνδεσή του με το κεντρικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

– Λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας με mini bus και σύνδεση με τον σταθμό “Δ. Πλακεντίας”

– Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας για τον έλεγχο – μεταξύ άλλων – της παράνομης στάθμευσης στην Λ. Πεντέλης.

– Δημιουργία χώρου στάθμευσης.

– Προστασία και ενίσχυση του πράσινου χαρακτήρα της περιοχής

– Αναβάθμιση, προστασία και ορθή συντήρηση του πάρκου της Ρεματιάς και της πλ. Ελευθερίας

– Ορθή συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των σχολείων της περιοχής και ενίσχυση της προσβασιμότητας (4ο Δημοτικό Σχολείο).

– Ενίσχυση του οδοφωτισμού στην περιοχή, της καθαριότητας και του οδοκαθαρισμού.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης : https://youtu.be/CNAjdP_tO84