Νέα νίκη για την σκακιστική ομάδα παίδων κάτω των 10 ετών του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων

2016-05-24 17:24
Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή!!! Η παραπάνω ρήση βρήκε πλήρη εφαρμογή μετά την πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη, που πέτυχε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 για τον 3ο Γύρο του Ομαδικού Κυπέλλου Παίδων (κάτω των 10 ετών) Αττικής 2016 – Αναπτυξιακός Όμιλος – η παιδική σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» με επιμέρους σκορ 1-3 επί του ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας Γ΄.
 
Η ομάδα των Βριλησσίων ξεκίνησε εκπληκτικά και προηγήθηκε γρήγορα 0-3 με τις νίκες που σημείωσαν η Σοφία Τσικογιαννοπούλου, ο Γεώργιος Μπαρτσώτας και ο Θεόδωρος Μπαρτσώτας εξασφαλίζοντας από νωρίς τη νίκη της ομάδας τους. Στην πιο αμφίρροπη αναμέτρηση από όλες με την οποία ολοκληρώθηκε ο αγώνας, ο Καραγιάννης Μάριος – Εμμανουήλ που αγωνιζόταν με την ομάδα των Βριλησσίων στην πρώτη σκακιέρα προσπάθησε και αυτός για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά μια στιγμιαία απροσεξία του στοίχισε τελικά την παρτίδα.
Το μέγεθος της νίκης του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» γίνεται περισσότερο αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας αγωνίστηκε στο 43ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 2015 στο Ρίο πριν από επτά(7) μήνες, τερματίζοντας στην 17η θέση μεταξύ 31 ομάδων και έτσι εξασφάλισε τη απευθείας συμμετοχή της και στο φετινό 44ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 2016!!!

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε το γεγονός πως με την ομάδα των Βριλησσίων δεν αγωνίστηκε ούτε ο Μπουμπούσης Δημήτριος, ούτε ο Τσικογιαννόπουλος Ιωάννης που πριν από δύο(2) μήνες τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις των Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων Σκάκι Βόρειου Τομέα Αθήνας 2016 όπου συμμετείχαν 84 παιδιά, η σπουδαιότητα της νίκης παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις!!! Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός πως έχουν αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους με τη ομάδα παίδων κάτω των 10 ετών επτά(7) παιδιά, καταδεικνύεται πως τα θετικά αποτελέσματα είναι καρποί μιας οργανωμένης ομαδικής προσπάθειας και όχι απόρροια κάποιων μεμονωμένων ταλαντούχων παιδιών!!! 

Η παραπάνω επιτυχία αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών, τόσο των ίδιων των παιδιών και των προπονητών τους, όσο και της Διοίκησης του Συλλόγου που έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικρές ηλικίες, και μετά από εμπειρία 20 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων – μέσων – αγωνιστικό) να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι.
 
Με αυτή τη νίκη η ομάδα των Βριλησσίων αναρριχήθηκε στην πρώτη πεντάδα του Κυπέλλου όπου συμμετέχουν 32 ομάδες από όλες τις κατηγορίες!!!

Για να δείτε τη βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση του 3ου Γύρου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!