Mugtrip από την εικονική επιχείρηση των Εκπαιδευτηρίων Καντά

2023-03-15 00:25

Πώς ξεκινήσαμε;

Με ενθουσιασμό και με διάθεση να συμβάλλουμε σε ένα πιο βιώσιμο κόσμο, η ομάδα μας, αποτελούμενη από 25 μαθητές της Γ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Καντά, μετέτρεψε μια καινοτόμο ιδέα σε επιχείρηση, με τη συμμετοχή μας στη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση του JA Greece. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στη μείωση των πλαστικών και χάρτινων ποτηριών καφέ. Καλώς ήρθατε στον κόσμο της  MUGTRIP!!!

Η πρότασή μας να απολαμβάνετε τον καφέ σας

Έχετε σκεφτεί ότι τα χάρτινα ποτήρια και τα χάρτινα καλαμάκια δεν μπορούν να ανακυκλωθούν, ενώ προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρώτη ύλη για την κατασκευή τους, κόβονται δέντρα στη Βραζιλία και τη Ρωσία; Μήπως υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσουμε τον καφέ μας προστατεύοντας το περιβάλλον;

Αγοράστε την κούπα της MUGTRIP και εμπιστευθείτε το δίκτυο των επιλεγμένων συνεργατών μας για να έχετε μόνιμα μια επαναχρησιμοποιούμενη κούπα χωρίς το άγχος να θυμάστε να την πάρετε μαζί της και την έγνοια πού θα την αφήσετε όταν τελειώσει το ρόφημα σας.

H MUGTRIP προσφέρει επαναχρησιμοποιούμενες μεταλλικές κούπες καφέ, οι οποίες διακινούνται σε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων καφετεριών και κινητοποιούν τους καταναλωτές προς ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Η κούπα είναι θερμός, το οποίο κρατάει στην επιθυμητή θερμοκρασία το ρόφημα και συνοδεύεται από μεταλλικό καλαμάκι. Kάθε πελάτης μας, που αγοράζει την επαναχρησιμοποιούμενη κούπα και θέλει να γίνει μέλος του δικτύου μας, παραλαμβάνει μία κάρτα μe qr code και τον προσωπικό του κωδικό, προκειμένου να μπορεί να ταυτοποιηθεί και καταχωρίζεται στην πλατφόρμα μας. Αντίστοιχη κωδικοποίηση έχει και η κάθε κούπα.  Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιβραβεύσουμε τους πελάτες που επαναχρησιμοποιούν την κούπα τους και να παρακινούμε  όσους δεν το κάνουν.

Οι πελάτες μας  αγοράζουν την κούπα και απολαμβάνουν το πρώτο τους ρόφημα δώρο από οποιαδήποτε καφετέρια ανήκει στο δίκτυο μας και φέρει το σήμα της MUGTRIP. Μόλις τελειώσει το ρόφημα τους μπορούν να την επιστρέψουν στο ίδιο ή σε κάποιο άλλο καφέ του δικτύου μας. Χρησιμοποιώντας την κάρτα μέλους μπορούν να αγοράσουν τον καφέ τους σε μια αντίστοιχη επαναχρησιμοποιούμενη κούπα για ένα γευστικό και ασφαλές ρόφημα. Οι συνεργαζόμενες καφετέριες τηρούν απαρέγκλιτα τις οικολογικές προδιαγραφές και τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Οι πελάτες που έχουν στην κατοχή τους κούπα που δεν χρησιμοποιείται, λαμβάνουν μηνύματα, προκειμένου να παρακινηθούν να την επαναχρησιμοποιήσουν.

Ο καταναλωτής πληρώνει την αξία του καφέ και επωφελείται κάθε φορά από το κόστος της συσκευασίας και από τον περιβαλλοντικό φόρο. Κάθε φορά που ο χρήστης  επαναχρησιμοποιεί την κούπα του, στις συνεργαζόμενες καφετέριες και συλλέγει εικονικά «χιλιόμετρα» λαμβάνει  δώρα και προσφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταμοιβής.

Παράλληλα η MUGTRIP στο πρόγραμμα ανταμοιβής προβάλει και προωθεί στους χρήστες μηνύματα επίτευξης για το «ταξίδι της κούπας τους», αλλά και για το θετικό αποτύπωμα στο οποίο συνέβαλαν. Επιπλέον, η εταιρεία για κάθε δέντρο που σώζεται από τη μείωση κατανάλωσης χάρτινων ποτηριών, δωρίζει χρήματα για την δεντροφύτευση ενός νέου δέντρου.

Μια κούπα θερμός είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, εάν χρησιμοποιηθεί  50, 100 ή 200 φορές, δηλαδή αποτελεί την βέλτιστη επιλογή για όσους αγοράζουν καφέ στη βόλτα ή στη δουλειά τους σε τακτική βάση.

Αποστολή της MUGTRIP είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας, επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης και καταναλωτών προκειμένου να μειωθεί η χρήση χάρτινων συσκευασιών.

Όραμα μας είναι η κινητοποίηση των καταναλωτών, η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και η ενίσχυση του θετικού αποτυπώματος στο περιβάλλον. Η ιδέα της επιχείρησης ενσωματώνει τη λογική «Επαναχρησιμοποιώ -Ξαναγεμίζω - Ανασταίνω το περιβάλλον».

Και τα συναισθήματα έχουν την αξία τους…

Προβληματιστήκαμε αναφορικά με σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς και η κλιματική αλλαγή. Επιπρόσθετα μπορέσαμε να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και αναδείξαμε τη σημασία της κυκλικής οικονομίας. Αποκτήσαμε ακόμη αξιόλογες γνώσεις πάνω σε θέματα πράσινου marketing  και επιχειρηματικότητας, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να οργανώνουμε τις σκέψεις και τις ιδέες μας. Τέλος εντρυφήσαμε στο πεδίο της συνεργασίας, της ουσιαστικής επικοινωνίας και των ανθρωπίνων σχέσεων εντός μιας επιχειρηματικής ομάδας.

Ευχαριστούμε θερμά τους…

Ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά το Ja Greece για την ευκαιρία που μας έδωσε, μέσω του προγράμματος να αναπτύξουμε επιχειρηματικές δεξιότητες.

Ευχαριστούμε την Eco Hub  the green stop, τις καφετέριες The Batz social canteen, Coupepe, People espresso bar και Thelma & Louise all day cafe bar που υποστήριξαν την ανάπτυξη του δικτύου μας, καθώς επίσης το Δήμο Βριλησσίων.

Ευχαριστούμε τη σύμβουλο καθηγήτρια μας οικονομολόγο Τζώρτζη Μαρία,  η οποία μαζί με την εθελόντρια μέντορα Φωτεινή Κουφάκη, μας προσέφεραν  καθοδήγηση, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και μας βοήθησαν στα πρώτα μας βήματα ως μικροί επιχειρηματίες.

Και όλους τους υποστηρικτές και πελάτες μας!

Γνωρίστε μας καλύτερα στο https://mugtrip.business.site/

Υποστηρίξτε την ιδέα μας ψηφίζοντας το promo video στο https://jagreece.org/promovoting/vote-2023/