Μήνυση για εξύβριση φιλόζωου πολίτη

2017-05-15 09:42

0

Καθημερινά οι εθελοντές πολίτες, που ασχολούνται με την προστασία και την φροντίδα των ζώων εν γένει, αδέσποτων και μη και που δίνουν το περίσσευμα της ψυχής τους, του ελεύθερου χρόνου τους αλλά και το περίσσευμα από τα πενιχρά εισοδήματά τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με πολίτες που ανέξοδα, αβασάνιστα και ανήθικα τους κατηγορούν, ότι πληρώνονται για τον εθελοντισμό τους.

Που δεν μπορούν να καταλάβουν, οτι υπάρχουν άνθρωποι με ιδανικά και εθελοντικά βοηθούν ανθρώπους, ζώα, κάθε ανήμπορο πλάσμα, γιατί όλα τα μεταφράζουν σε χρήμα, το παν γι αυτούς είναι το χρήμα.

Πέραν του οίκτου που νοιώθουμε γι αυτούς τους ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά οτι θα αντιμετωπίζουν και την δικαιοσύνη, όπου θα καλούνται να αποδείξουν όλα αυτά τα ανυπόστατα, αήθη και κακοήθη ψεύδη τους αλλιώς θα καταδικαστούν.

Χθες είχαμε άλλο ένα τέτοιο περιστατικό.

Η υπογράφουσα, που καθημερινά από το υστέρημά της σιτίζει αδέσποτα ζώα της περιοχής της, βρέθηκε αντιμέτωπη την ώρα που φρόντιζε αδέσποτα της περιοχής της με “κυρία”, που οδηγούσε ΙΧ όχημα, η οποία της ζήτησε να πάρει τα αδέσποτα σπίτι της, αφού πληρώνεται για να τα ταΐζει.

Νόημα να εξηγήσεις σε αυτούς τους ανθρώπους, που ο, τι κάνουν το κάνουν με αντίτιμο το χρήμα και γι αυτό δεν μπορούν να διανοηθούν οτι κάποιος μπορεί να προσφέρει εθελοντικά, δεν έχει.

Νόημα όμως θα έχει η μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της για εξύβριση και προσβολή της τιμής, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του εθελοντή, όταν η υπόθεση θα φθάσει στα δικαστήρια.

Η “κυρία” αυτή κρύβεται από χθες για να αποφύγει την διαδικασία του αυτόφωρου.

Δεν θα μπορεί όμως να κρυφτεί, όταν η υπόθεση θα φθάσει στο ακροατήριο. Και εκεί θα υποστεί την βάσανο του δικαστηρίου για όσα ανερυθρίαστα, χωρίς τσίπα δηλαδή, ξεστόμισε.

Ας πρόσεχε.

Και αυτή και όσοι άλλοι θα τολμήσουν να “παίξουν” με την τιμή και την αξιοπρέπεια του άλλου
 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη