Μήνυμα του Δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 - Πρόγραμμα εορτασμού

2021-03-24 16:07

" Αγαπητοί Συνδημότες,

Φέτος 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και διδασκόμεθα από τους Ήρωες του ΄21 πως οι μάχες για Ελευθερία και Δικαιοσύνη, κερδίζονται με πίστη, όραμα και ομοψυχία.

Η Επανάσταση του 1821 που άνοιξε το δρόμο για μια αδούλωτη και ανεξάρτητη Πατρίδα με υψηλά ιδανικά, διαχρονικά αποτελεί ηχηρό μήνυμα αφύπνισης για το παρόν και το μέλλον.

Μας υπενθυμίζει το Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα, όπου στα δύσκολα οδηγεί τους ΄Ελληνες και υποδεικνύει πως πρέπει να είμαστε στο Εμείς και όχι στο Εγώ αλλά και πως μπορούμε «για την Πατρίδα όλοι να ‘χωμεν μια καρδιά».

Με πίστη και προσήλωση σε αυτά τα ιδανικά, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας προς τον συνάνθρωπό μας και ας κρατήσουμε την εθνική μας συνείδηση ζωντανή «με τα μάτια της ψυχής μας πάντα ανοικτά και άγρυπνα».

Η μεγάλη διπλή γιορτή των Ελλήνων σήμερα μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε να πράττουμε με κριτήριο το συμφέρον του συνόλου και όχι το ατομικό.

Τιμούμε το Παρελθόν μας και την Ιστορία μας και αντλούμε δύναμη !

Χρόνια πολλά Ελλάδα !"

Ακολουθεί το πρόγραμμα του εορτασμού :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

10.00 Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα

10.45 Πλατεία Ηρώων – Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων από τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη

⃰Ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου θα γίνει βάσει των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή του κινδύνου διασποράς του COVID-19.

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com