Μετρονόμος / Νέο Τραγούδι και Video Clip / Σοφία Μάντη "Είσαι"

2023-12-19 17:22

Σοφία Μάντη - «Είσαι»

Η νοσηλεύτρια-ερμηνεύτρια ή η ερμηνεύτρια-νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στον χώρο της ελληνικής δισκογραφίας. Η κοινωνική της προσφορά, η αδιάβλητη, σχεδόν «καζαντζακική» ορμή της «μονάχη της να σώσει τον κόσμο» μετουσιώνεται σε καλλιτεχνική έκφραση και γίνεται φωνή που πηγάζει μέσα απ’ την καρδιά της. Η γνήσια τρυφερή λαϊκότητα που την χαρακτηρίζει παρεκίνησε την τραγουδοποιό και θεατρική συγγραφέα Ευσταθία να της χαρίσει ένα από τα πιο ιδιαίτερα τραγούδια της.

Το «Είσαι» σε μουσική και στίχους της Ευσταθίας είναι ένα τραγούδι ταξιδιάρικο αλλά και βαθειά υπαρξιακό, είναι «ελαφρό» και συνάμα «βαρύ» όπως όλα τα τραγούδια της Ευσταθίας.

Αξίζει να το ανακαλύψετε.

Σοφία Μάντη

Είσαι

Μουσική - στίχοι: Ευσταθία

https://www.youtube.com/watch?v=y57avdQap3E

Σοφία Μάντη – Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν 49 Μάρτηδες. Η μουσική ήρθε σαν τον έρωτα στη ζωή μου και με ξεσήκωσε. Στα 7 μου, μόλις, χρόνια ένα μικρό κιθαρόνι έμελλε ν' αλλάξει τα πάντα.

Ένιωσα ότι κάτι μαγικό θα συμβεί.

Μουσική πάντα και παντού. Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Μπιθικώτσης, Διονυσίου, Μαρινέλλα… Ο μπαμπάς μου ήθελε να μάθει κιθάρα. Δεν πρόλαβε. Αυτό το πάθος του πέρασε σαν άνεμος στη ψυχή μου και τη φώτισε.

Τα χρόνια κύλησαν. Μαζί με τα μαθήματα κιθάρας και φωνητικής ήρθαν τα πρώτα live σε διάφορους χώρους.

Η νοσηλευτική, ένα μεταπττυχιακό στο Πανεπιστήμιο έδωσαν τη βάση για να κάνω κάποια πράγματα. Δουλεύω σ' ένα μεγάλο δημόσιο Νοσοκομείο της πόλης. Αυτή η δουλειά προϋποθέτει γερό στομάχι, υπομονή, καλή διαχείριση των συναισθημάτων. Να είσαι εκεί για το καλό. Μ' αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους, μα πιο πολύ να παίρνω τη κιθάρα μου και να τραγουδάω. Αυτή η επικοινωνία με το κόσμο, το χειροκρότημα, η ενέργεια που εισπράττεις δεν μπορείς να το περιγράψεις. Απλά το νιώθεις, το αισθάνεσαι.

Το 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική μου δουλειά με τίτλο "Απόφαση " σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Φάκου. Ένα από τα τραγούδια του δίσκου είναι η Bibi-Βo που ακούστηκε στο ραδιόφωνο και αγαπήθηκε. Το ομότιτλο επανακυκλοφόρησε το 2022 ντουέτο με την αγαπημένη μου Ηρώ, έναν άνθρωπο που θαυμάζω και αγαπάω πολύ. Έπαιξε κιθάρες ο master του είδους Αντώνης Γούναρης.

Πριν λίγο καιρό μου έστειλε η Ευσταθία ν' ακούσω ένα κομμάτι. «Νομίζω ότι σου ταιριάζει και αν θέλεις να το πεις.» Δεν άθελα δεύτερη κουβέντα. Έκλεισα studio, ήρθαν οι μουσικοί, έγραψα φωνή και το αποτέλεσμα είναι… «Είσαι»

Μακάρι να σας αρέσει όσο και σε μας και να κάνει ένα όμορφο μελωδικό ταξίδι