«Μεταπολεμικός Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος», Μέρος 4ο Δευτέρα 26/2/2018, 8:00μμ, Πίνδου 30 & Μαραθώνος

2018-02-16 18:54

Συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος συζητήσεων ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ
από και για το ΣΙΝΕΜΑ, αυτή τη φορά με θέμα τον «Μεταπολεμικό Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο».

(Ο πρώτος κύκλος για το ελληνικό σινεμά, λόγω του αμείωτου ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων, διήρκεσε 15 εβδομάδες!)

Μετά τον Ingmar Bergman και τον Jacques Tati, είναι οι Michelangelo Antonioni και Federico Fellini οι σκηνοθέτες που το έργο τους θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 26/2/2018, 8:00μμ (μετά από μια μικρή διακοπή εξαιτίας της Καθαρής Δευτέρας) στην 4η συζήτηση για τον μεταπολεμικό Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο που διοργανώνει το Cine-Δράση.

Θα προβληθούν εκτενή αποσπάσματα, θα αναλυθούν από τον εισηγητή Παναγιώτη Δενδραμή και θα συζητηθούν ταινίες όπως οι: «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» (1975), «Η Έκλειψη» (1962) του Michelangelo Antonioni «Ιουλιέττα των Πνευμάτων» ((1965) «Λα Στράντα» (1954), «Νύχτες της Καμπίρια» (1957), «Αμαρκόρντ» (1973) και άλλες του νεορεαλιστή μαέστρου του ιταλικού κινηματογράφου Federico Fellini σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπως ακριβώς γίνεται κάθε Δευτέρα.


Ο Παναγιώτης Δενδραμής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια όμως ακολούθησε σπουδές σχετικές με τον κινηματογράφο. Αρχικά στη σχολή Σταυράκου και έπειτα στο μεταπτυχιακό Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, κάμεραμαν, μοντέρ και βοηθός παραγωγής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ η μικρού μήκους ταινία του «Tο δωμάτιο» συμμετείχε στο φεστιβάλ Δράμας το 2009. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά προγράμματα σε σχολεία της Αττικής, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την οπτικοακουστική κουλτούρα και τα μέσα της. Αυτή την περίοδο διδάσκει στη Σχολή Σταυράκου και ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στον ελληνικό κινηματογράφο.


Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 8.00 το βράδυ στο στέκι της "Δράσης", Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια.