Μάριος Πολίτης // Window // Νέο τραγούδι // Βίντεο

2021-04-23 02:56

New Promo: Marios Politis "This is my Story" Album Release (Alternative Rock/Pop) 

Ο Μάριος Πολίτης είναι συνθέτης και κιθαρίστας από την Αθήνα και η ενασχόλησή του με τη μουσική, ξεκίνησε στην ηλικία των 14. Δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος και ποτέ δεν έβαλε τη μουσική σε καλούπια, καθώς για εκείνον η μουσική είναι απλά ένας συνδυασμός από ήχους και συναισθήματα και η δύναμη της έκφρασης μέσω αυτής, είναι πάντα πολύ πιο ισχυρή από τη δύναμη του λόγου. Περιπλανήθηκε αρκετά μεταξύ του metal, του rock και των blues, αλλά και μεταξύ των The Beatles και των Metallica και σε ό,τι αφορά τα ακούσματά του και σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις του και τελικά το 2012, δημιούργησε το κουαρτέτο «Fade», με τους οποίους έπαιξε τόσο διασκευές, όσο και πρωτότυπα κομμάτια.

Η πρώτη του ατομική δισκογραφική δουλειά ονομάζεται This is my Story και περιλαμβάνει 12 τραγούδια τα οποία αν και δεν συνδέονται κάτω από κοινό concept, στην πραγματικότητα όλα περιγράφουν τις μικρές ή μεγάλες στιγμές της ζωή του ήρωα. Περιέχει κομμάτια τα οποία έχουν γραφτεί έως κ 11 χρόνια πριν (How Can I), περιγράφοντας ιστορίες των άκρων, όπως το χαμό αγαπημένων φίλων, την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, την αδιαφορία της μάζας στα πιο ουσιαστικά προβλήματα των συνανθρώπων τους, αλλά και τη δύναμη να σηκωθεί το βλέμμα ψηλά και να προχωρήσει ο ήρωας παρακάτω, δυνατότερος. Μιλάει για χαμένους έρωτες, για ταξίδια, για εμπειρίες ζωής, για όμορφες αναμνήσεις, για την ομορφιά του κόσμου.

Το This Is My Story, είναι ένα album με British rock/pop στοιχεία, με απότομες και διαρκείς εναλλαγές από Acoustic, Alternative, Art, Cinematic & Psychedelic ήχους, σε Blues, Experimental, Folk, Post κ η λίστα συνεχίζεται. Τα κινηματογραφικά εφέ αποτελούν το κοινό χαρακτηριστικό όλων των κομματιών, όπως κ οι ακουστικές κιθάρες που εναλλάσσονται με τις ηλεκτρικές και συνδυάζονται αρμονικά με τις μπασογραμμές και τα κρουστά. Επιπλέον, είναι πολύ έντονη η παρουσία πιάνου, τσέλου σε 2 κομμάτια (Not Again & Blanket), καθώς και κρουστών - tambourine & shakers (Everybody Knows About Me Except Me).

Ατμοσφαιρικό, μελωδικό, με αέρινα στοιχεία δημιουργεί εικόνες μέσα από την υπόνοια/αίσθηση του καπνού και του κάρβουνου κ τέλος, ένα βιβλίο που παρασύρει τις σελίδες του ο αέρας, ώστε έτσι να ολοκληρωθεί τελικά το This Is My Story, επιδιώκοντας την κάθαρση.

Πρόκειται για ένα album 12 radio friendly κομματιών, που καταφέρνει να ταξιδέψει τον ακροατή και να του περάσει όλα τα συναισθήματά του δημιουργού / ήρωα, είτε αρνητικά ή θετικά.

Η παραγωγή έγινε από τον Έκτορα Τσολάκη (hector.d), το Mastering από τον Steve Lado, ενώ όλες οι συνθέσεις και οι στίχοι ανήκουν στον Μάριο Πολίτη. Τσέλο έπαιξε η Ειρήνη Αναστασίου, ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες ο Χρήστος Κιουρτίδης, ο Έκτορας Τσολάκης και ο Μάριος Πολίτης, φωνητικά ο Μάριος Πολίτης, τύμπανα, κρουστά, μπάσο, πιάνο ο Έκτορας Τσολάκης & synth programming & album pre-production έκανε ο Χρήστος Κιουρτίδης. Το album artwork το επιμελήθηκε η Τατιάνα Διαμαντοπούλου και τα artwork adjustments, ο Σταύρος Ρήγος.

Το This Is My Story κυκλοφορεί σε όλες τις digital πλατφόρμες καθώς και σε βινύλιο.

This Is My Story

 1. Days
 2. How Can I?
 3. Stay
 4. Window
 5. Everybody Knows About Me Except Me
 6. Not Again
 7. Old Friend
 8. London
 9. Music
 10. Who Else
 11. Blanket
 12. My Trip (instrumental)

Bandcamp, πατήστε εδώ

Μπορείτε να ακούσετε το album εδώ μέσω Spotify

Λοιπά Links για Streaming & Links για Social Media

Contact: owc.unlmtd@gmail.com

Βιογραφικό

Ο Μάριος Πολίτης είναι συνθέτης και κιθαρίστας από την Αθήνα. Άρχισε τις μουσικές του εξερευνήσεις στα 14 του, με μία κιθάρα που του χαρίστηκε από τον μεγαλύτερο αδερφό του. Στα 17 του ξεκίνησε τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του σε διάφορα μαγαζιά της πόλης του, πότε ως σόλο καλλιτέχνης, πότε ως μέλος μπαντών στις οποίες συμμετείχε.

Το πρώτο κομμάτι το οποίο κατάφερε να παίξει ποτέ στην κιθάρα του, ήταν το κλασσικό «Afraid to shoot strangers» των Iron Maiden. Παρόλα αυτά πάντοτε προβληματιζόταν όταν έπρεπε να διαλέξει ποιο μουσικό είδος τον χαρακτηρίζει περισσότερο. Ταλαντευόταν διαρκώς  μεταξύ του metal & του rock ή των blues, των The Beatles και των Metallica. Το 2012 και μετά από αρκετή περιπλάνηση, δημιούργησε το κουαρτέτο «Fade», με τους οποίους έπαιξε τόσο covers, όσο και πρωτότυπα κομμάτια.

Για εκείνον η μουσική ποτέ δεν είχε καλούπια. Ήταν απλά ένας συνδυασμός από ήχους και συναισθήματα και η δύναμη της έκφρασης μέσω αυτής, ήταν πάντα πολύ πιο ισχυρή από τη δύναμη του λόγου.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ονομάζεται «This is my Story» και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 μέσω της Alcyone Records σε όλες τις digital πλατφόρμες. Αποτελείται από 12 radio friendly κομμάτια, με αρκετά British rock & pop στοιχεία, τα οποία εναλλάσσονται από Alternative, Art, Cinematic & Psychedelic, σε Blues, Experimental & Folk.