Μαίνεται η φωτιά στην Πάρνηθα

2016-06-26 15:15

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Πάρνηθας που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Η φωτιά έχει πολλά μέτωπα και καίει πευκοδάσος, λόγω της έντασης των ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και σε συνδυασμό με το δύσβατο του εδάφους και έλλειψης δασικών δρόμων το έργο της κατάσβεσής της είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν πάνω από 200 πυροσβέστες με 70 οχήματα από σχεδόν όλη τη χώρα που έχουν έρθει να συνδράμουν την Πυροσβεστική υπηρεσία Αττικής. Πεζοπόρα οχήματα της ΕΜΑΚ και πάλι από πολλές περιοχές της Ελλάδας, υδροφόρες των δήμων και οχήματα από τις Πολιτικές προστασίες.

Επίσης συμμετέχουν 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Το πρωί της Κυριακής πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ, που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, το αεροσκάφος λίγο μετά την αναγκαστική προσγείωσή του τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμη αν κάποια μηχανική βλάβη προκάλεσε την πυρκαγιά ή αν αυτή ξεκίνησε εξαιτίας της πρόσκρουσής του στο έδαφος.

Οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους είναι σώοι, ωστόσο στο σημείο μετέβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει, καθώς και συνεργείο της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διερευνήσει τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης.

Το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Τέλος να επισημάνουμε ότι οι πυροσβέστες κυριολεκτικά με κίνδυνο της ζωής τους, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που η φωτιά τους περικύκλωσε και γλύτωσαν την τελευταία στιγμή, προσπαθούν να την θέσουν υπο έλεγχο και να μην επεκταθεί προς της Πάρνηθα και Ασπρόπυργο.

Τελευταία ενημέρωση : Κινδυνεύει εργοστάσιο ξυλείας και υπάρχει φωτιά στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.