Λιγότερες πτώσεις δέντρων στα Βριλήσσια από κάθε άλλη φορά

2019-02-21 18:49

Με άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις της Δ/σης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πόλη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των ισχυρών ανέμων που έπληξαν την Αττική από τα μέσα μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Υπήρξαν αρκετές  πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν και ορισμένες σύντομες διακοπές ρεύματος, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν χωρίς χρονοτριβή μέσω συνεχούς επικοινωνίας της δημοτικής υπηρεσίας με τη ΔΕΔΗΕ.

Αποτέλεσμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας ήταν ο μετριασμός των αρνητικών επιπτώσεων στην πόλη μας, ενώ οι κλαδεύσεις του υψηλού πρασίνου που επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα, υπό την καθοδήγησης της Δ/σης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και την καθοριστική συμβολή του προσωπικού του τμήματος Πρασίνου, έχουν συνδράμει σημαντικά στη συγκριτική μείωση των πτώσεων δέντρων αυτής της κακοκαιρίας σε σχέση με ανάλογες ή και μικρότερης έντασης προηγούμενες.

Συγκεκριμένα για τις εν λόγω μέρες, οι ισχυροί άνεμοι 9-12 μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα να «λυγίσουν» 35 δέντρα στην πόλη μας, τα 21 σε κοινόχρηστους χώρους, εκ των οποίων τα 10 πεύκα, ενώ σε ιδιωτικούς χώρους έπεσαν 14 δέντρα, εκ των οποίων τα 3 πεύκα. Οι σημερινές καταγραφόμενες πτώσεις των δέντρων αφορούν στο 25% συγκριτικά με το 2013. Κάτι που οφείλεται στην προσπάθεια που κατέβαλε η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας τα τελευταία χρόνια, κλαδεύοντας εκατοντάδες δέντρα σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου. Τα κλαδέματα γίνονται πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της δενδροκομικής τεχνικής και τις εθνικές τεχνικές προδιαγραφές και θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των δημοτών και των περιουσιών τους, παράλληλα με τη διατήρηση του πράσινου χαρακτήρα της πόλης, αλλά και με την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας του υπηρεσιακού προσωπικού και τη συνδρομή, όταν απαιτείται, και εξωτερικών συνεργατών.

Η Πολιτική Προστασία της Δ/σης Περιβάλλοντος, με αρμόδιο αιρετό υπεύθυνο τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης, καλεί τους δημότες, κατά τις ημέρες καιρικών φαινομένων να ακολουθούν τις πάγιες εντολές της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el .

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας και συνολικά τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, οι οποίοι υπό βροχή και κρύο προχώρησαν σε όλες τις αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της πόλης.

Ο Δήμος Βριλησσίων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενεργοποιήσει τον επιχειρησιακό του σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κύματος χιονιά που αναμένεται να πλήξει την ευρύτερη περιοχή τις προσεχείς μέρες.

Οι διατιθέμενοι θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία των πολιτών είναι για το Σάββατο και την Κυριακή 23 & 24/2 το 1ο δημοτικό σχολείο και  η αίθουσα ΚΑΠΗ (Κισσάβου 11, ισόγειο).