Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά των Μ. Σαγκρή και Γ. Μαθέ

2017-12-29 13:35

Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά των Μ. Σαγκρή και Γ. Μαθέ

Η νέα δισκογραφική δουλειά των Μάνου Σαγκρή και Γιάννη Μαθέ κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος με τίτλο Ανήλικο.

Από τα πρώτα παιδικά χρόνια, την εφηβεία μέχρι και τα ενήλικα χρόνια, τη συνειδητοποίηση, τον έρωτα και τις πιο βαθιές αναζητήσεις, οι στίχοι του Μάνου Σαγκρή εξομολογούνται ιστορίες για ένα αστικό τοπίο που μεγαλώνει σταθερά ανήλικο.

Ο Γιάννης Μαθές έβαλε μουσική στους στίχους του Μ. Σαγκρή, ενορχήστρωσε και τραγούδησε τα τραγούδια. Χρησιμοποίησε διάφορα και διαφορετικά χρώματα. Αυτά που αγαπάει. Δύση, Ανατολή, Μεσόγειος, Βαλκάνια, Ελλάδα.

Ανάμεσά τους το τραγούδι «Οι αιρετικοί» (Β’ βραβείο από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού) αλλά και το «Παιδί» (1η θέση στον διαγωνισμό Νέων Δημιουργών του 39ου River Party), τραγούδι που έχει ήδη ξεχωρίσει από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, ως προπομπός του ολοκληρωμένου album των δύο δημιουργών.

Ο Γιάννης Μαθές και ο Μάνος Σαγκρής αποτελούν μια νέα «δυάδα» στο ελληνικό τραγούδι. Με επίκεντρο τον λόγο και την ερμηνεία του μέσα στις κατάλληλες μουσικές ατμόσφαιρες, δούλεψαν για καιρό μαζί, ανακαλύπτοντας ακόμα καλύτερα τον εαυτό τους και τα μέσα έκφρασής τους. Στίχοι, μουσική, ενορχήστρωση και ερμηνεία ενώνονται και δημιουργούν «σενάριο» και «soundtrack» για το ανήλικο, έναν ολοκληρωμένο κύκλο τραγουδιών που αποτελεί την αφετηρία του ταξιδιού τους στην ελληνική δισκογραφία.

 

 

πηγή : diastixo.gr