Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Νησίδες το βιβλίο του Τάσου Μιχαηλίδη "Ενεργητική φωνή"

2024-05-21 02:16

Τάσος Μιχαηλίδης
Ενεργητική φωνή

Σελίδες: 76, Τιμή: 8.48 ευρώ
ISBN: 978-618-5744-11-3
Εκδόσεις Νησίδες

 

Η ποιητική συλλογή «Ενεργητική φωνή» περιλαμβάνει 46 ποιήματα και έχει τη φιλοδοξία να δείξει ότι η Ποίηση μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο. Ο τίτλος δηλώνει το πάθος, το χρέος αλλά και το δικαίωμα συμμετοχής του Ποιητή στον αγώνα για ομορφιά ζωής. Η κατάκτησή της προϋποθέτει την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση κάθε ανθρώπου. Εφόδια απαραίτητα στον 21ο αιώνα με τις αλλαγές που θα καθορίσουν το μέλλον του πλανήτη μας και όχι μόνο. Ειδικά, η Ελλάδα ζει πρωτοφανείς ιστορικές προκλήσεις. Η αθόρυβη εξοικείωση και απουσία αντίδρασης στην απώλεια της φυσιογνωμίας και της ύπαρξής της είναι απίστευτες αλλά εμφανείς.

Η «Ενεργητική φωνή» είναι το πρώτο βήμα σ΄ ένα κίνημα γραφής που αυθαιρετεί στο όνομα «Νεονατουραλισμός». Βάσεις του αποτελούν η Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία, η Φιλοσοφία και η Επιστήμη-DNA. Η Ποίηση είναι το απόσταγμά τους, γι’ αυτό και είναι σε θέση να προσφέρει αντίσταση στην υπακοή και ν’ ανατρέφει αυτόνομες ψυχές. Και ο Ποιητής έρχεται ο καιρός να γράψει: «Ο στίχος κινητοποιεί τις μάζες και ανατρέπει καθεστώτα...»

Βιογραφικό
Ο Τάσος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης της Δύσης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε για 35 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη. 

Εκδόσεις Νησίδες: Δεσπεραί 3, 546 21 Θεσσαλονίκη, info@nissides.gr