Κινηματογράφος-«Mike Mills: “Καταπληκτικές Γυναίκες”» της Τίνας Πανώριου

2017-03-07 15:26
«Mike Mills: “Καταπληκτικές Γυναίκες”» της Τίνας Ζωγράφου


Η οσκαρική ταινία Καταπληκτικές γυναίκες (20th Century Women) εκτυλίσσεται το 1979 στη Santa Barbara. Η Dorothea Fields (Annette Bening) είναι μια δυναμική 50χρονη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της (Lucas Jade Zumann), σε μια εποχή που στον κόσμο έρχονται τα πάνω κάτω... Για εμψύχωση αναζητά χείρα βοηθείας από δύο νεότερες γυναίκες, την Abbie (Greta Gerwig), μια πανκ καλλιτέχνιδα, και την Julie (Elle Fanning), μια ευφυή αλλά και αυθάδη νεαρή γειτόνισσα.

«Mike Mills: “Καταπληκτικές Γυναίκες”» της Τίνας Ζωγράφου
Ο Mike Mills μετά το βραβευμένο με Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου Οι πρωτάρηδες (Beginners), μας δίνει ένα φιλμ γεμάτο ευαισθησία, ανθρωπιά, κατανόηση για τις γυναίκες και τους πολλαπλούς τους ρόλους, μια «αστεία» ταινία που απαλά αγγίζει ευαίσθητες χορδές. Η Annette Bening, η βραβευμένη δυο φορές με τη Χρυσή Σφαίρα Αμερικανίδα ηθοποιός, κερδίζει με την αμεσότητα και με την αγάπη που δίνει στο νεαρό παιδί της, ενώ οι λοιποί χαρακτήρες, η Greta Gerwig, η Elle Fanning και ο Billy Crudup δίνουν κι αυτοί με τη σειρά τους καταπληκτικές ερμηνείες,
«Mike Mills: “Καταπληκτικές Γυναίκες”» της Τίνας Ζωγράφου

Τέλος, στον ρόλο του γιου της ταινίας Jamie βρίσκουμε τον πρωτοεμφανιζόμενο Lucas Jade Zumann, μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 9 Μαρτίου από τη Feelgood.

 

 

πηγή : diastixo.gr