Κινηματογράφος-«Fatih Akin: “Βερολίνο, αντίο”» της Τίνας Πανώριου

2017-02-16 18:26
«Fatih Akin: “Βερολίνο, αντίο”» της Τίνας Πανώριου


H τρίτη ταινία του Φατιχ Ακίν, Γερμανού σκηνοθέτη με τουρκικές ρίζες, μετά το υπέροχο Soul Kitchen (2009) αλλά και το The Cut (2014).

Πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής δύο έφηβων από διαφορετικούς κόσμους, που παρέα, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες, διασχίζουν την Ανατολική Γερμανία. Ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, χιούμορ, ένταση και περιπέτεια, αλλά κυρίως συγκίνηση. Το φιλμ αποτελεί μια μεταφορά του best-seller του Βόλφγκανγκ Χέρντορφ Βερολίνο, γεια, που στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Χαρκ Μπρομ και Λαρς Χούμπριχ.

«Fatih Akin: “Βερολίνο, αντίο”» της Τίνας Πανώριου
Η ταινία Βερολίνο, αντίο (Tschick – 2016) πραγματοποίησε την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του Adaptation Film Festival, το οποίο διεξήχθη από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο». Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που επικεντρώνεται σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, αλλά και σε graphic novels. Η επίσημη κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες θα γίνει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου από την εταιρεία διανομής Rosebud 21.
«Fatih Akin: “Βερολίνο, αντίο”» της Τίνας Πανώριου

«Έτσι λοιπόν είχε η κατάσταση τώρα: αφού ταξιδέψαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα στα μήκη και πλάτη της Γερμανίας, περάσαμε την άβυσσο πάνω από ρημαγμένες γέφυρες, γίναμε ο κινούμενος στόχος του Χορστ Φρίκε, διασχίσαμε πλατώματα, γκρεμοτσακιστήκαμε, το αυτοκίνητό μας αναποδογύρισε πέντε φορές και δεν πάθαμε ούτε γρατσουνιά, έρχεται τώρα ένας ιπποπόταμος μέσα από τους θάμνους και διαλύει το πόδι του Τσικ μ’ έναν πυροσβεστήρα». – Βόλφγκανγκ Χέρντορφ, Βερολίνο, γεια

 

 

πηγή : diastixo.gr