Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine - Δράση-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του 11ου Athens Animation Film Festival

2016-04-15 17:02

Οι θεατές των ταινιών που παρουσίασε το Cine-Δράση επέλεξαν τις 3 καλύτερες!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι Βριλησσίωτες δεν παρακολουθήσαμε μόνον ενδιαφέρουσες ταινίες. Ψηφίσαμε κιόλας! Στην ψηφοφορία που ακολούθησε των διήμερων προβολών του 11ου Athens Animation Film Festival, που φιλοξένησε το Cine-Δράση, το Σάββατο και την Κυριακή 8-10/Απρίλη, νικήτριες αναδείχτηκαν οι παρακάτω ταινίες:

Πρώτο Βραβείο
A SPACE IN TIME by Alexandre Athané, France 2015


H Claire, είναι ένα μικρό κοριτσάκι που ξοδεύει όλο τον ελεύθερο χρόνο της παίζοντας με τον παππού της, γεγονός που δεν αρέσει πάντα στη μαμά της. Όλα τα παιχνίδια τους συνδέονται με το όνειρό τους να δουν τον Άνθρωπο να περπατά στο φεγγάρι. Στις 20 Ιουλίου, του 1969, ενώ όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τον αστροναύτη Armstrong να κάνει βόλτα στο φεγγάρι η Claire έχει σκέφτεται το δικό της προσωπικό ήρωα. Ένα ευαίσθητο και τρυφερό φιλμ ενηλικίωσης.

Δεύτερο Βραβείο
THE ORCHESTRA by Mikey Hill, Australia 2015, 15’


Φανταστείτε έναν κόσμο όπου μια μπάντα από μικροσκοπικούς μουσικούς σας ακολουθούν και παίζουν ένα soundtrack για τη ζωή σας κοινοποιώντας τα συναισθήματα, τους φόβους και τις ελπίδες σας. Σε αυτόν τον κόσμο ζει ο ηλικιωμένος Vernon, ένας μοναχικός άνθρωπος του οποίου η απόλυτη συστολή αναγκάζει τους μουσικούς της ορχήστρας να εκτελούν τα έργα εντελώς παράφωνα. Όταν Vernon και η μικρή μπάντα του πέφτουν πάνω στον καινούριο γείτονα τους και την κλασική ορχήστρα του, θεωρούν ότι τους παρουσιάζεται η τελευταία τους ευκαιρία στην ευτυχία, μια ευκαιρία να παίξουν με αρμονία. Αλλά πριν γίνει αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σκηνή ...

Τρίτο βραβείο
THE BALLAD OF HOMELLES by Monica Manganelli, Italy 2015, 8’50’


The Ballad of the Homeless (Η μπαλάντα των Αστέγων) είναι ένα ποιητικό και σουρεαλιστικό ταξίδι στα εδάφη της ιταλικής περιοχής Εμίλια Ρομάνα που το 2012 καταστράφηκε από σεισμό. Μέσα από τα μάτια του Τομάζο, ενός μικρού παιδιού που περπατά στην περιοχή με το φίλο του (ένα σαλιγκάρι σύμβολο επιμονής που προσπαθεί να πετάξει όπως φαίνεται από την ομπρέλα που κρατάει) αναδεικνύεται η ιδέα της αναγέννησης του γης και οι αξίες της αλληλεγγύης και της ελπίδας.

Πηγή : www.drasivrilissia.gr