ΚΕΕΡΦΑ-Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας! (Εκδήλωση Βριλήσσια)

2019-10-29 18:07

https://i1.wp.com/enypografa.gr/wp-content/uploads/2018/04/prosfygopoula1.jpg?w=702&ssl=1

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων στρώνει ξανά το δρόμο στη φασιστική απειλή. Η ρατσιστική κινδυνολογία απογειώνεται σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που συνεχίζονται όπως στο Αφγανιστάν και την Συρία, ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο. Τα παλιά γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς που υπουργοποιήθηκαν από το Μητσοτάκη, Γεωργιάδης και Βορίδης ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο στιγματίζοντας τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ασύλου ως “εισβολείς λαθρομετανάστες”. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν νόμο για να απλώσουν παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ξεδιπλώσουν πογκρόμ κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά, να στερήσουν μόρφωση και περίθαλψη από χιλιάδες φτωχούς πρόσφυγες.

 

Την ώρα που ετοιμάζουν σφαγείο στις συντάξεις και απολύσεις με το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στοχοποιούν τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από τις πολιτικές της κυβέρνησης που σπέρνουν τη φτώχεια. Επαναλαμβάνουν την ίδια ρατσιστική συνταγή που εφάρμοσαν παλιότερα και έθρεψαν την Χρυσή Αυγή. Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσων των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, που αυτές τις μέρες κορυφώνουν την ρατσιστική υστερία κατά των προσφύγων.

 

Στις γειτονιές μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα τη στέγαση ανηλίκων προσφύγων, παραχωρεί υπό μορφή χρησιδανείου (!) και μέχρι τις 31-12-2024, την κλειστή, από το 2013 από τον τότε υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, πτέρυγα «Μπόμπολα» του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ» στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

 

Τα σωματεία των εργαζόμενων σε Αμ. Φλέμινγκ - Σισμανόγλειο - Παίδων Πεντέλης, κινητοποιούνται και απαντάνε στην κυβέρνηση η οποία με θράσος από τη μία κλιμακώνει τη ρατσιστική της επίθεση στους πρόσφυγες, και από την άλλη προσπαθεί να φορέσει το προσωπείο της ευαισθησίας απέναντί τους, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, κόντρα στην δημόσια και δωρεάν υγεία.

 

Από μεριάς μας απαιτούμε: Το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών στέγασης μέσα στις πόλεις για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Παροχή ΑΜΚΑ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

 

 

Εκδήλωση - Συζήτηση

 

Σάββατο 2 Νοέμβρη, στις 6:30μμ

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11

 

 

Ομιλητές:

 

Δημήτρης Περίχαρος, πρ. σωματείου εργαζομένων Αμ. Φλέμινγκ

Ρεζά Αντίμπ, δημοσιογράφος, πρόσφυγας στο στρατόπεδο της Μαλακάσας

Ορέστης Ηλίας, ΚΕΕΡΦΑ

Χρίστος Αργύρης, συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων νοσοκομείων Αττικής

 

Χαιρετισμός από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Χαλανδρίου "Ρίζες"

 

 

ΚΕΕΡΦΑ - Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή

 

https://www.antiracismfascism.org

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com