Kάλεσμα στους γιατρούς της Αθήνας να συμμετέχουν στηναλυσίδα υποστήριξης των ασθενών με Covid-19, μέσω τουπρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής DoctorNext 2 Me, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ

2020-03-18 23:01

Γ.Πατούλης: «Καλούμε τους γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν στην εθνική αποστολή να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα. Αξιοποιούμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, για να είμαστε δίπλα στον ασθενή και να δώσουμε τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές»

Kάλεσμα στους γιατρούς της Αθήνας να συμμετέχουν στηναλυσίδα στήριξης των ασθενών με Covid-19, μέσω τουπρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής απευθύνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ.

Mε email που απέστειλαν, καλούν τους γιατρούς της Αθήνας να εγγραφούν στην ηλεκτρονικήπλατφόρμαDoctorNext 2 Me, η οποία φέρνει σε πραγματική επικοινωνία με Video κλήση τον ασθενή,με τον πιο κοντινό γεωγραφικά διαθέσιμο ιατρό.

Πρόκειται για ένα application που μπορεί εύκολα ο γιατρός να κατεβάσει στο κινητό του.
Με τον τρόπο αυτό, πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, είτε επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μπορούν απευθείας με Video κλήση να συνομιλούν μεδιάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.α).


Με το τρόπο αυτό οι γιατροί θα έχουν οπτική εικόνα τουασθενούς και θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις γιατυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ζήτησε και πέτυχε ηεφαρμογή να απλοποιηθεί για να είναι εύχρηστη και να δώσειουσιαστική λύση στην άμεση επικοινωνία ασθενούς ιατρού μεασφάλεια, ενισχύοντας το «μένουμε στο σπίτι».

Από τη μεριά του τοDoctor Next 2Me,ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα καιδημιούργησε την απλοποιημένη μορφή της πλατφόρμας, τηνοποία έθεσε δωρεάν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής καιτου ΙΣΑ, αποδεικνύοντας στην πράξη το κοινωνικό πρόσωποτης εταιρείας.

Ο Γ. Πατούληςκαλεί όλους τους ιατρούς νακάνουν εγγραφή στην εφαρμογή,DoctorNext 2 Meκαι νασυμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε ναθωρακιστεί υγειονομικά η χώρα για να σωθούν ζωές.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑΓ.Πατούλης,τόνισετα εξής:

«Καλούμε τους γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν στην εθνική αποστολή να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα. Αξιοποιούμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, για να είμαστε δίπλα στον ασθενή και να δώσουμε τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Αυτή την κρίσιμη ώρα, κανείς δενπερισσεύει. Επιβάλλεται όλοι να στρατευτούμε στη μάχη πουθα δώσει η χώρα μας και να γίνουμε ασπίδα προστασίας γιατους συμπολίτες μας που μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Θαείμαστε δίπλα τους».

Από την πλευρά του ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του DoctorNext 2 MeΑ. Καγκελάρηςδήλωσε τα εξής:

«Από τη μεριά μας, δεν μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι και άπραγοι στην τεράστια κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, οι συμπολίτες μας, όλοι μας. Αποδέχτηκα αμέσως και με ιδιαίτερη τιμή την πρόσκληση συνεργασίας του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη. Έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των πρωτότυπων mobile εφαρμογών και διαθέτοντας ένα πολύτιμο εργαλείο, την πλατφόρμα DoctorNext 2 Me, που μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα το κοινό στην εύρεση γιατρού σε ώρα έκτακτης ανάγκης, σε απόλυτη συμφωνία και αγαστή συνεργασία με τον κ. Πατούλη, μετασχηματίσαμε με την ομάδα των έμπειρων συνεργατών μας και προσαρμόσαμε στις ανάγκες της κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός την εφαρμογή μας και τη θέτουμεεντελώς δωρεάνστη διάθεση των Ελλήνων πολιτών, για την παρούσα συγκυρία. Θέτουμε επίσης, στην υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ την τεχνογνωσία μας για το θέμα, ώστε να λειτουργήσει η εφαρμογή άψογα το συντομότερο δυνατόν».

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com