«Ιφιγένεια εν γένει... tragic!» στο Θέατρο Αργώ

2016-12-20 09:47
«Ιφιγένεια εν γένει... tragic!» στο Θέατρο Αργώ


Το έργο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου Ιφιγένεια εν γένει... tragic! παίζεται στο Θέατρο Αργώ κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ. από την ομάδα Theatreloi σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Φυρού.

«Πρόκειται για μια συρραφή-παρωδία των δύο τραγωδιών του Ευριπίδη, σε δύο μέρη και 19 εικόνες. Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι και η Ιφιγένεια εν Ταύροις συγχωνεύονται σε μία παρωδία που ακολουθεί πιστά τη δομή των δύο τραγωδιών, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση στο γιατί πραγματικά έγινε ο τρωικός πόλεμος (σιγά μην έγινε για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν "Ελένη"), και κατ’ επέκταση, στην όποια θυσία ζητάνε οι εκάστοτε κρατούντες από τα αθώα (;) θύματά τους, για το "καλό της πατρίδας".

Όταν η εξουσία παντρεύεται την απληστία και την έπαρση, γεννιούνται εγκλήματα. Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα συναντάει την αμάθεια, την απάθεια και την αφέλεια τότε γεμίζει ο κόσμος «Ιφιγένειες». Τουλάχιστον στις τραγωδίες του Ευριπίδη υπήρξε καλό τέλος, το οποίο επέλεξα να κρατήσω και στην Ιφιγένεια εν γένει... για παρηγοριά», σημειώνει η Λίλιαν Δημητρακοπούλου.
«Ιφιγένεια εν γένει... tragic!» στο Θέατρο Αργώ

Συντελεστές
Κείμενο: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου - Γιάννης Φυρός
Μουσική-στίχοι: Σώζος Λεωνίδας
Χορογραφίες: Κατερίνα Χιντηράκη
Ξυλουργικές κατασκευές: Αντώνης Κοτσολάρης
Γραφιστικά: Ανδρέας Λαζάνης
Σκηνογραφία: Theatreloi
Κατασκευή κουστουμιών: Σέβα Ιωακειμίδου
Φωτογραφίες: Μήτση Αγγελική-Ειρήνη

Παίζουν: Τάσος Κόλλιας, Πάνος Λαμπρίδης, Γιώργος Τζανετής, Μαρίνα Τριανταφύλλου, Δανάη Φίλιππα, Γιάννης Φυρός, Κατερίνα Χιντηράκη

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO

Παραστάσεις
Κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων
€10

Θέατρο Αργώ
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
Τηλ.: 210-5201684

Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

 

Πηγή : diastixo.gr