Ίδρυση νέου κόμματος-Πράσινη Αριστερά

2019-04-12 19:02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ημερομηνία: 12/4/2019
Ώρα: 17:00Ίδρυση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
Τις επόμενες εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που σκοπό έχει την Πολιτική Συμφωνία αρχών και θέσεων. 

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, είναι ο νέος πολιτικός φορέας που με πολιτικό λόγο και δημοκρατικό αίσθημα, θα αναδείξει τις ανεπάρκειες του πολιτικού συστήματος και των φορέων εξουσίας και θα προτείνει διαρκώς λύσεις που θα ανακουφίσουν τον Ελληνικό Λαό και θα του δώσουν προοπτική.

Είναι ανάγκη να αναδειχθεί ένα άλλο μοντέλο πολιτικής: άμεσης, από τους ίδιους τους πολίτες, χωρίς διαμεσολάβηση, που να επιδιώκει αποτελέσματα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών.
Στη σημερινή εποχή, που η πολιτική έχει ταυτιστεί με παιχνίδια εξουσίας, τακτικισμούς και επικοινωνιακές κινήσεις, το κράτος αποτελεί μια αρχή ξένη και απόμακρη, ενώ ο πολιτικός διάλογος έχει αντικατασταθεί από ανταλλαγή υβριστικών χαρακτηρισμών μεταξύ των πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής. 

Η Ανανεωτική Αριστερά στον 21ο αιώνα, με βάση το αξιακό πλαίσιο που χαρακτηρίζει τη δική της διαδρομή, οφείλει να εξελίσσεται και να διεκδικεί στόχους που ανοίγουν νέους ορίζοντες, να υπερβαίνει τα πολιτικά σχέδια που δοκιμάστηκαν από την Αριστερά τον 20ο αιώνα (σοσιαλιστική, σοσιαλδημοκρατική, κομμουνιστική εκδοχή) και να παρεμβαίνει με πειστικότητα στα νέα δεδομένα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ως σύγχρονη Ανανεωτική Αριστερά αντιλαμβάνεται το Σοσιαλισμό, ως ένα σύστημα διαρκούς κοινωνικής και οικονομικής εξέλιξης και μετασχηματισμού, με ελευθερία, δημοκρατία και αυτοδιαχείριση, με διαθρωτικές αλλαγές, με τη συμμετοχή της κοινωνίας για ένα άλλο πρότυπο ζωής, απέναντι στον καταναλωτισμό και την εμπορευματοποίηση.

Έτσι προέκυψε η  ίδρυση της νέας πολιτικής κίνησης.

Ήταν ανάγκη να συγκροτηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας, με νέο πολιτικό σχέδιο που μέσω του διαλόγου με την κοινωνία και την συλλογική εμπειρία της Αριστεράς και της Οικολογίας, θα επιχειρήσει να προσδώσει στην πολιτική το πραγματικό της νόημα. Hκινητικότητα και οι μετατάξεις στα πολιτικά κόμματα, όχι μόνο δεν απαντούν στην έλλειψη πολιτικής πρότασης, αλλά αντίθετα αποκαλύπτουν μέσα από την ομογενοποίησή τους, τον κοινό τους μονόδρομο.

Το παλαιό πολιτικό σύστημα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες και με οπορτουνισμό να συνεχίζει να καταδικάζει τον Ελληνικό Λαό σε διαρκή οικονομική, θεσμική και κοινωνική ανέχεια.Συντονιστικό Γραφείο
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ