Η Βασιλική Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

2017-02-22 11:01
Η Βασιλική Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Η Βασιλική Καρακώστα ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με μια γεμάτη από μουσικές συχνότητες δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων (βιολί, βιόλα, τσέλο και κοντραμπάσο) και καλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα, σε έναν μουσικό περίπατο στα μονοπάτια της ελληνικής δημοτικής μουσικής, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00.

Η φωνή της Βασιλικής Καρακώστα ενώνεται με τις σαράντα χορδές των ακουστικών οργάνων κι όλοι μαζί αφηγούνται θρύλους και ιστορίες της ανώνυμης συλλογικής δημιουργίας σε ένα παράλληλο ταξίδι μέσα από στίχους, μελωδίες και ήχους της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Μελωδίες, ρυθμοί και ιδιωματισμοί από όλους τους τόπους της ελληνικής γης ερμηνεύονται με έναν πρωτότυπο τρόπο από τη Βασιλική Καρακώστα και τη δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων.

Το μουσικό τους οδοιπορικό ξεκινά από τη Mακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα για να αγκαλιάσει τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο.
«Vconcert» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Και η επιλογή των τραγουδιών φέρνει στον νου και την ψυχή εικόνες της προσφυγιάς, συναισθήματα ξεριζωμού –«Κάνω το κορμί μου βάρκα, τα χεράκια μου κουπιά»–, πίστης –«Ανθεί και φέρει κι άλλο»–, έρωτα και χαράς – «Άνοιξαν τα δέντρα όλα κι αμυγδαλιές, αλήθεια είν’ αγάπη μου, σ’ αγαπώ».

Η Βασιλική Καρακώστα παρουσίασε με quintetto εγχόρδων το «Vconcert ελληνικής δημοτικής μουσικής» για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2016 με μεγάλη επιτυχία στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη εμφανίστηκε στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως «Νεράιδα των θρύλων και των παραδόσεων όλου του κόσμου» υποστηρίζοντας τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Παράσταση
28 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων
A’ ζώνη: €25
Β’ ζώνη: €20
Γ’ ζώνη: €15
Δ’ ζώνη: €10
Προπώληση: Στα εκδοτήρια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης, MediaMarkt

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Τηλ.: 210.4143310

 

 

 

πηγή : diastixo.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com