Η νέα δισκογραφική δουλειά (cd) της Πηγής Λυκούδη και του Θανάση Σάλτα- Τα πάθη της Αγάπης

2016-12-08 17:20

Η νέα δισκογραφική δουλειά (cd)  της Πηγής Λυκούδη και του Θανάση Σάλτα

 

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα "Galerie Δημιουργών" έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της συνθέτριας  Πηγής Λυκούδη και του ποιητή Θανάση Σάλτα με τίτλο "Τα Πάθη της Αγάπης" η οποία  εμπεριέχει τα 13 τραγούδια από το ομώνυμο θεατρικό έργο . Τα θεατρικά κείμενα και τους στίχους υπογράφει ο Θανάσης Σάλτας και τη μουσική η Πηγή Λυκούδη.

 

Οι παρευρισκόμενοι βίωσαν γεμάτοι συγκίνηση και ενθουσιασμό αυτή την ξεχωριστή παρουσίαση.

Οι δημιουργοί "ταξίδεψαν" τους θεατές με το έργο τους ενώ οι ερμηνευτές ζωντάνεψαν αποσπάσματα επί σκηνής μοναδικά, με όλη τη φλόγα, το λυρισμό και τη δύναμη των στίχων και της μουσικής.
 

Την παρουσίαση τίμησαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

 

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης τέχνης προλόγισαν το cd.

Ο  Ηλίας Ανδριόπουλος (συνθέτης) , ο Τάσος Λέρτας (Πρόεδρος Ελλήνων Λογοτεχνών) και ο Πέτρος Δραγουμάνος (Δημιουργός αρχείου Ελληνικής δισκογραφίας). Τόνισαν τόσο την μουσική όσο και την ποιητική αξία του έργου. Ενός έργου,  που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει πραγματική χημεία μεταξύ δυο δημιουργών γεννιούνται τραγούδια που φτάνουν απευθείας στην καρδιά των ακροατών.

 

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν , όλοι οι συντελεστές του ηχογραφήματος. Η Ελένη Ερήμου (ηθοποιός), η Εύα Γεράκη (εικαστικός-ζωγράφος που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο), ο Νίκος Κούρτης (Δ/ντής της Fm Records).

 

Τα τραγούδια ,ερμήνευσαν με ξεχωριστό τρόπο 3 αισθαντικές φωνές της νέας γενιάς: η Γεωργία Αγγέλου, ο Δημήτρης Ερατεινός και ο Νίκος Καρακαλπάκης.

Στην παρουσίαση τους συνόδεψαν η εξαιρετική μουσικός  Αρετή Κοκκίνου (Κιθάρα-μαντολίνο) και η συνθέτις  στο πιάνο.

 

Τέλος, η μοναδική απαγγελία του μονολόγου της Ελένης Ερήμου έρχεται να ολοκληρώσει αυτό το ηχογράφημα , στο οποίο αδιαμφισβήτητα υπάρχει πρόταση και σφραγίδα.
 

Το cd Τα Πάθη της Αγάπης, κυκλοφορεί από την Fm Records. Είναι διαθέσιμο σε όλα τα δισκοπωλεία  (Ιανός, Public, Music Corner κλπ) καθώς και στην Galerie Δημιουργών (Χελιδονούς 28, τηλ 210 - 6251732).

 

Playlist

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUqS-WnewnV11JozbEGru0Pkb8aK3pf61