Η κυβέρνηση της καταστροφής θα φτάσει στο τέλος της

2022-01-28 19:55

Η κυβέρνηση των συμφερόντων και της καταστροφής, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει την  νοσηρή πολιτική της αντίληψη με την οποία διοικεί την χώρα μας.
Παιχνίδια εξουσίας, τακτικισμοί και επικοινωνιακές κινήσεις.
Το κράτος αποτελεί μια αρχή ξένη και απόμακρη, που έχει εμπεδώσει τεράστια ανασφάλεια, στους πολίτες.
Θεώρησαν -όπως και οι προηγούμενοι- το κράτος ως λάφυρο, απομυζώντας το και διοικώντας με τρόπο ιδιοτελή.

Οι συνεχείς καταστροφές που προκύπτουν αποτελούν το νομοτελειακό αποτέλεσμα των πολιτικών αντιλήψεων για τα θέματα οργάνωσης της κοινωνίας και του κράτους, αλλά και μη σεβασμού των θεσμών και της δικαιοσύνης.
Νοσηρές, αδιέξοδες, άνισες, ανεύθυνες, νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που υποστηρίζουν τους λίγους και τα συμφέροντά τους, βάζοντας στην ζυγαριά τις ζωές μας.

Η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια οικονομία, η ευρωπαϊκή πολιτική, οι μετανάστες, οι εχθροί, η “ατομική ευθύνη”, αποτελούν πάντοτε την βάση της ανεύθυνης “επιχειρηματολογίας” για τα τραγικά αποτελέσματα που φέρνει η πολιτική τους.
Το κράτος θα πάψει να είναι ανοχύρωτο όταν διεκδικήσουμε την επαναφορά της κυριαρχίας της πολιτικής επί της οικονομίας και όχι το αντίθετο.

Όταν η πυξίδα των αποφάσεων δείχνει αυστηρά προς την ανθρώπινη ζωή, τότε μόνο μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγές στην Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία, το Περιβάλλον, την καθημερινότητά μας.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ξεπερνώντας τις εκδοχές των αριστερών και οικολογικών κομμάτων του παρελθόντος, κοιτάζοντας μπροστά, προτείνει ένα νέο Πρότυπο Ζωής για τον Άνθρωπο και τον Πλανήτη.
Προφανώς τοποθετείται κατά την παρούσας κυβέρνησης, επιλέγει να τροφοδοτεί το πολιτικό σύστημα με νέες ιδέες και πρακτικές και δεν αναζητά Μεσσίες.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ