Η «Δράση για μια Άλλη Πόλη» θα είναι παρούσα ΚΑΙ στις εκλογές (vid)

2022-06-15 16:23

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους, η κατάσταση στην Ναυτική Βάση και ...

Στο «Συμβαίνει Τώρα», με τον Βασίλη Καραβάκο μίλησε ο επικεφαλής της «Δράση για μια Άλλη Πόλη» στο Δήμο Βριλησσίων Γιάννης Τσούτσιας. Στο επίκεντρο της συζήτησης η πρόσφατη συζήτηση της Κίνησης με τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, τα συμπεράσματα από αυτήν, η κατάσταση με την παραμονή του αμαξοστασίου στο χώρο της Ναυτικής Βάσης καθώς και η πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του 2023.

 «... Ο τρόπος που εμείς βλέπουμε την αυτοδιοίκηση δεν εξαρτάται άμεσα από τις εκλογές. Η ΔΡΑΣΗ δεν είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε εξαιτίας των εκλογών και μετά, όπως πολλά άλλα, θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Παλεύοντας για πέντε πράγματα. Υπάρχουμε για να δίνουμε έναν αγώνα για ορισμένα ζητήματα, δεν υπάρχουμε για να πάρουμε καρέκλα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Σήμερα να συνεργαστείς με ποιόν; Να δεις το ζήτημα της πολιτικής πώς; Ως ένα παιχνίδι επικοινωνιακότητας, όπως άλλοι, ως ένα παιχνίδι συνδεδεμένο μόνο με τις εκλογές και το μοίρασμα θέσεων; Σήμερα είναι αναγκαία άλλα πράγματα, να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας μέσα στην κοινότητα, με ανθρώπους και συλλογικότητες που αισθάνονται την ανάγκη και κάνουν κάτι στον δημόσιο χώρο, έξω από τον εαυτό τους και το «σπίτι» τους.

Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα. Να βρούμε με όλους αυτούς έναν τρόπο επικοινωνίας. Διότι το να ανοίξουμε συζητήσεις με το επικοινωνιακό σύστημα, την κάθε κομματική εντολή και ιδέα και το κάθε «νέο» πρόσωπο, με όλο αυτό το κομμάτι του συστημισμού που ζούμε, δεν μας αφορά. Και δεν μπορούμε να βρούμε επαφή, και δεν έχουμε και καμία διάθεση να το κάνουμε. Η επικοινωνία πρέπει να αφορά την τοπική κοινωνία, τους πραγματικούς δημότες, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, είναι το μόνο γόνιμο αυτή την περίοδο».

Δείτε εδώ την συζήτηση: