Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη υποψήφια για τα καλύτερα βιβλία του 2019

2020-06-21 02:34

https://www.drasivrilissia.gr/files/UploadedPics/20200616152756%ce%a6%ce%a1%ce%91%ce%9d%ce%a4%ce%96%ce%95%ce%a3%ce%9a%ce%86%ce%9a%ce%97.jpg

Η συγγραφέας από τα Βριλήσσια με δυο βιβλία της στις λίστες των υποψηφίων

Η συγγραφέας από τα Βριλήσσια Χριστίνα Φραγκεσκάκη συμμετέχει με δύο έργα της στις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2019 σύμφωνα με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το Βιβλίο και τις Τέχνες «Ο Αναγνώστης».

Στην κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ με το βιβλίο της: Το αγόρι που γύρευε τις μυρωδιές, εικ. Αλέξης Κυριτσόπουλος, Πατάκης, και στην κατηγορία ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ, Υπόγεια Διαδρομή, παιδαγωγικές δραστηριότητες: Πόπη Κύρδη, εικ. Ευαγγελία Γουτιάνου, Καλειδοσκόπιο. Τα τελικά αποτελέσματα των καταξιωμένων Βραβείων του Αναγνώστη, θα ανακοινωθούν μετά από μυστική ψηφοφορία στα τέλη Ιουνίου. Μαζί θα ανακοινωθεί και το Μεγάλο Τιμητικό Βραβείο που δίνεται σε συγγραφέα/επιστήμονα/ μελετητή για το σύνολο του έργου.

Καλή της επιτυχία! Το αξίζει άλλωστε!

Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη γεννήθηκε στη Ρόδο και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Νίσυρο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια σε δημόσιο λύκειο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό και με την ιδιότητά της αυτή δραστηριοποιήθηκε σε προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Από το 2002 μελέτησε συστηματικά ιστορίες και παραμύθια προφορικής παράδοσης απ’ όλο τον κόσμο και συχνά τα αφηγήθηκε σε σχολεία, βιβλιοθήκες, στέγες ανηλίκων, φεστιβάλ, μουσικές και θεατρικές σκηνές. Ξεκίνησε με την ομάδα αφήγησης «Το κουβάρι με τα παραμύθια» και με συντροφιά τη σταθερή της συνεργάτιδα, μουσικό Μέχτιλτ Σταρκ.

Επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνη του εργαστηρίου παραμυθιού και αφήγησης στα παιδικά χωριά SOS Βάρης. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Κύκλου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου και με το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Στα Βριλήσσια δίδαξε επί σειρά ετών και στο 1ο και 2ο Λύκειο Βριλησσίων. Έχει φιλοξενηθεί στη Σχολή Γονέων του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων.