Γιώργος Πάγκαλος ft. Lava - 1000 Μυστικά // Kυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment Greece

2021-04-08 21:41

Με καταγωγή από τη Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης, ο Γιώργος Πάγκαλος έχει ζήσει τα περισσότερά του χρόνια στο Βόλο.

Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ενεργός αθλητής του καράτε μέχρι και σήμερα, κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής, δραστηριοποιήθηκε μουσικά αρχικά στο χώρο της κρητικής παράδοσης και έπειτα και στα υπόλοιπα είδη της Ελληνικής μουσικής.

Παίζει περίπου 10 μουσικά όργανα (Λαούτο, Λύρα, κιθάρα, κρουστά κ.λ.π) 

Η καριέρα του ως γυμναστής διήρκεσε περί τα 5 χρόνια, όπου πλέον η μουσική του έδειξε πως τον είχε «διαλέξει» για τα καλά απορροφώντας του όλη την ενέργεια και το χρόνο. 

 

Έχει τραγουδήσει με το λαούτο, τη λύρα και την κιθάρα του, σε όλων σχεδόν των ειδών τους μουσικές εκδηλώσεις και νυχτερινά κέντρα, σε πάρα πολλά μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό και για πάνω από 2 δεκαετίες με το ίδιο αστείρευτο πάθος και έχει συνεργαστεί με πολλούς διάσημους του καλλιτεχνικού χώρου (Νταλάρας, Γλυκερία, Αδαμαντίδης, Μαργαρίτης κ.α)

Η εξαιρετικά έντονη (σχεδόν κάθε βράδυ) και πολύ πετυχημένη επαγγελματική του διαδρομή, ειδικά των τελευταίων 15 ετών ήταν η αιτία της καθυστέρησης του να ασχοληθεί σοβαρά με τη δισκογραφία και τη μουσική παρακαταθήκη.

Με το τραγούδι, όμως, «Χίλια Μυστικά» του εξαιρετικού δημιουργού Τόλη Κόκκινου και με τη συμμετοχή του ράπερ LAVA που κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment Greece του Μίλτου Καρατζά έκανε την καλύτερη δυνατή και πολλά υποσχόμενη είσοδο στο χώρο δεδομένης πλέον της πολύ μεγάλης του εμπειρίας.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

Γιώργος Πάγκαλος
Ο Γιώργος Πάγκαλος έπειτα από μεγάλη καλλιτεχνική πορεία στον χώρο της μουσικής και της διασκέδασης μας συστήνεται με την πρώτη του επίσημη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "1000 Μυστικά" με την συμμετοχή του LAVA. Ο Γιώργος Πάγκαλος με καταγωγή από την Κρήτη, ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον Βόλο και έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2 δεκαετίες συναυλίες και εμφανίσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνοδεύει πάντα τις εμφανίσεις του με λαούτο, λύρα & κιθάρα και έχει συνεργασίες με Νταλάρα, Γλυκερία, Αδαμαντίδη κ.α.

Lava
O LAVA, που έχει γράψει τους Rap στίχους στο "1000 Μυστικά", και αυτός με μια πορεία αξιοσημείωτη στον χώρο της RnB & Hip Hop μουσικής σκηνής της χώρας μετράει δισκογραφικές συνεργασίες με Ελένη Δήμου, Κατερίνα Στικούδη, C:Real κ.α. και έχει βρεθεί επί σκηνής από Goin' Through, Stavento μέχρι και Θέμη Αδαμαντίδη. Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 10 LP - CD και συλλογές και άλλα τόσα Digital Singles και τέλος βραβεύσεις στα MAD AWARDS θεσμός του MAD TV.

Τόλης Κόκκινος
Τέλος, ο Τόλης Κόκκινος, δημιουργός του τραγουδιού που υπογράφει και τον στίχο και την μουσική, κατατάσσεται σε έναν από τους πιο αξιόλογους συνθέτες - στιχουργούς της Ελλάδος. Έχει συνεργασίες με ξένους και Έλληνες μουσικούς & παραγωγούς και επίσης έχει γράψει μουσική για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει υπάρξει διευθυντής ορχήστρας; του "Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης" και έχει κερδίσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις σε Ελλάδα & Εξωτερικό. Οι συνεργασίες του αξιοσημείωτες, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Θεοδωράκη, Νταλάρα, Γαλάνη, Παπακωνσταντίνου, Αλεξίου, Πλούταρχο , Βοσκόπουλο, Πάριο, Φαραντούρη, Bregovic κ.α.