Γάμος 100.000.000.000 $

2017-02-10 16:23
 

O Τραμπ ετοιμάζεται να ευλογήσει τη συγχώνευση των χημικών κολοσσών Monsanto και Bayer ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του. Θα είναι καταστροφικό για εμάς και τον πλανήτη! Όμως, οι αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ μπορούν να το εμποδίσουν και οι μαζικές διαμαρτυρίες μας έχουν κατατροπώσει ήδη τη Monsanto δύο φορές! Λάβε μέρος στη νέα, παγκόσμια εκστρατεία και διάδωσέ τη:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Είναι επείγον! Ο Τραμπ ετοιμάζεται να ευλογήσει τη συγχώνευση των χημικών κολοσσών Monsanto και Bayer για να γεννηθεί μια εταιρεία-τέρας με προίκα 100 δισ. δολαρίων, που θα ελέγχει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων.

Δεν είναι μόνο αθέμιτο μια εταιρεία να γίνει τόσο μεγάλη, αλλά και παράνομο. Όμως, δύο σχετικά άγνωστες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μπορούν να σταματήσουν τη συμφωνία. Το πρόβλημα είναι ότι δέχονται ασφυκτική πίεση από τις δύο πανίσχυρες πολυεθνικές και ο Τραμπ θέλει διακαώς να κλείσει η συμφωνία.  

Μόνο ένα μαζικό κίνημα σαν το δικό μας μπορεί να τα βάλει μαζί τους.  

Πέρυσι, κατατροπώσαμε τη Monsanto δύο φορές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αλλά αυτήν τη φορά χρειαζόμαστε έναν πρωτοφανή αριθμό συμμετοχών για να δείξουμε στους αρμόδιους ότι οι πολίτες όλου του κόσμου είμαστε ενάντια στη συγχώνευση των τεράτων που προωθεί ο ΤραμπΠρόσθεσε τη φωνή σου:

Υπόγραψε εδώ για να διαλύσουμε το γάμο των τεράτων

Η συγχώνευση Monsanto - Bayer θα σήμαινε ολοκληρωτική κυριαρχία στις καλλιέργειες και την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων και φυτοφαρμάκων! Είναι οι ίδιες εταιρείες που δηλητηριάζουν τις μέλισσες, τα ποτάμια και τα τρόφιμά μας, ενώ έχουν εφεύρει μεταλλαγμένους σπόρους μίας σοδειάς, για να κρατούν τους μικρούς παραγωγούς αιχμάλωτους στα χρέη.  

Ο Τραμπ, πριν αναλάβει καθήκοντα, συναντήθηκε με τις δύο εταιρείες και ύστερα σε δηλώσεις του παρουσίασε το μεγάλο σχέδιο συγχώνευσης ως επίτευγμά του. Ευτυχώς, όμως, η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού προλαβαίνει να μπλοκάρει τη συμφωνία, ενώ ο επικεφαλής Αντιμονοπωλίου των ΗΠΑ μπορεί ακόμη και να καταθέσει αγωγή, αν αποφασιστεί ότι η συγχώνευση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.  

Οι δύο αρμόδιοι δέχονται αποπνικτική πίεση, για να εγκρίνουν γρήγορα-γρήγορα τη συμφωνία. Όμως το κίνημά μας έχει μπλοκάρει στο παρελθόν τέτοιου είδους συμφωνίες. Ας δημιουργήσουμε μια έκκληση τόσο δυνατή που θα αναγκάσει τους δύο αρμόδιους να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον:

Υπόγραψε εδώ για να διαλύσουμε το γάμο των τεράτων
 
Έχουμε ήδη μπλοκάρει την ανανέωση της άδειας του μαγαλύτερου προϊόντος της Monsanto, της γλυφοσάτης, και έχουμε βοηθήσει να απαγορευτεί στην Ευρώπη το φυτοφάρμακο της Bayer που σκοτώνει τις μέλισσες. Ας τους αποδείξουμε ότι ακόμη κι όταν προσπαθούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, εμείς μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα για την υγεία, τα τρόφιμα, τις καλλιέργειες και τη γη μας.  

Με αποφασιστικότητα,
Pascal, Nick, Dalia, Alice, Bert, Danny και όλη η ομάδα του Avaaz  

Περισσότερες πληροφορίες:  

Ο γάμος του ...διαβόλου – Εφημερίδα των Συντακτών
https://www.efsyn.gr/arthro/o-gamos-toy-diavoloy

Γάμος στην κόλαση – Η Αυγή
https://www.avgi.gr/article/10937/7479328/gamos-sten-kolase  

Monsanto: Η βιοτεχνολογία σε λάθος χέρια – The Press Project
https://www.thepressproject.gr/article/43854/Monsanto-I-biotexnologia-se-lathos-xeria  

Η γερμανική Bayer έταξε στον Τραμπ 3.000 θέσεις εργασίας και “άθικτο” το προσωπικό της Monsanto – BankWars 
https://www.bankwars.gr/η-γερμανική-bayer-έταξε-στον-τραμπ-3-000-θέσεις/ 

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να ευλογήσει την τεράστια συγχώνευση της Monsanto με την Bayer (στα Αγγλικά) – Mother Jones
https://www.motherjones.com/environment/2017/01/monsanto-bayer-Τραμπ -antitrust  

Bayer και Monsanto δεσμεύονται για επενδύσεις και θέσεις εργασίας μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ (στα Αγγλικά) – Bloomberg
https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-01-17/bayer-to-invest-8-billion-and-add-3-000-jobs-trump-aide-says  

Η Bayer πρόκειται να αγοράσει τη Monsanto, δημιουργώντας μια τεράστια εταιρεία σπόρων και φυτοφαρμάκων (στα Αγγλικά) – Scientific American
https://www.scientificamerican.com/section/reuters/bayer-to-buy-monsanto-creating-a-massive-seeds-and-pesticides-company/