Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στα Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων 1-5 Απριλίου

2019-03-29 18:19

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑΠ-21 ΟΤΑ) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει το « Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής» (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού) στα σχολεία του Δήμου μας από 1 έως 5 Απριλίου 2019 και ονομάζεται «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στα Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων».

 

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και περιλαμβάνει:

 

  • Εκπ/τικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» για τους μαθητές της Α/θμιας Εκπ/σης.
  • Εκπ/τικό πρόγραμμα «Κάντο σωστά» για τους μαθητές της Β/θμιας Εκπ/σης.
  • Βιωματική Εκπ/ση για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου με τη χρήση προσομοιωτή πρόσκρουσης και ανατροπής ,υπό την επίβλεψη και παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής καθώς και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.
  • Ομιλίες στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από εκπρόσωπο της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, Β ΄Τμήμα Βορειοανατολικής Αττικής και από κλιμάκιο του 21 ΟΤΑ.

 

Η κυκλοφοριακή αγωγή ως δράση είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της οδικής ασφάλειας και είναι απαραίτητο να ξεκινά από την παιδική ηλικία, ώστε να γίνει το παιδί ανεξάρτητο και ικανό να διαχειριστεί την ασφαλή μετακίνησή του.