Επείγον: Τρέχουν να σωθούν

2019-11-01 17:13

Ανάλαβε δράση τώρα!

Φίλες και φίλοι,

Μέσα σε λίγες μέρες σχεδόν 200.000 γυναίκες, άντρες και παιδιά πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς για να σωθούν από βόμβες, μαχητικά αεροσκάφη και φερόμενα χημικά όπλα που άφησαν φρικτά εγκαύματα σε παιδικά σώματα.

Η ολέθρια επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία ανάγκασε πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες ζώνες! Όμως μια γενναία ομάδα παραμένει στην πρώτη γραμμή και σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις προσφέρει κουβέρτες, πάνες, είδη ατομικής υγιεινής και πάνω από 50.000 γεύματα τη μέρα σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το κίνημά μας έχει στηρίξει αυτή την ομάδα στο παρελθόν! Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Ροχίνγκια διώχθηκαν βίαια απ’ την Μιανμάρ, η Partners Relief & Development έσπευσε στα σύνορα προσφέροντας φαγητό, στέγη και φάρμακα... σώζοντας χιλιάδες ζωές.

Τώρα που ο σκληρός χειμώνας πλησιάζει για τόσες ξεριζωμένες κι εξαντλημένες οικογένειες Κούρδων, κάνουν έκκληση στο κίνημά μας για βοήθεια.

Ας τους απαντήσουμε πριν είναι αργά. Αν όλοι και όλες συνεισφέρουμε σήμερα με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να στείλουμε αμέσως ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία! Είναι επείγον – στήριξε σήμερα με ό,τι μπορείς!

 

Αυτή η τελευταία αιματοχυσία στη Συρία είναι ο λόγος που το κίνημά μας συσπειρώθηκε αυτόν τον μήνα ζητώντας απ’ τις ισχυρότερες χώρες να απαγορεύσουν τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία. Αβαζίτες και οι Αβαζίτισσες κατέκλυσαν βουλευτές και αρχηγούς κρατών σε Ευρώπη και ΗΠΑ με χιλιάδες email και τηλεφωνήματα, απαιτώντας να λάβουν άμεσα μέτρα για την απομόνωση της Τουρκίας και για να φέρουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!

Αλλά όσο πιέζουμε για την ειρήνη, αυτή η ανθρωπιστική ομάδα και οι συνεργάτες της βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Κι αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, θα μπορέσουν να βοηθήσουν:

  • ετοιμάζοντας χιλιάδες ζεστά γεύματα και γάλα για βρέφη και νήπια,
  • μοιράζοντας στρώματα και κουβέρτες σε οικογένειες για να επιβιώσουν τον τσουχτερό χειμώνα, 
  • παρέχοντας ιατρική περίθαλψη σε δεκάδες χιλιάδες αβοήθητους ανθρώπους,
  • προσφέροντας σημαντική ψυχολογική υποστήριξη σε χιλιάδες παιδιά που τραυματίστηκαν βαθιά απ' τον πόλεμο και την προσφυγιά,
  • βοηθώντας να ξαναχτιστούν οι εκπαιδευτικές και υγειονομικές υποδομές που καταστράφηκαν απ’ τις βόμβες.

Ο πόλεμος στη Συρία είναι σαν να μην έχει τελειωμό. Όμως οι γενναίοι συνεργάτες μας στο μέτωπο έχουν ένα απλό εμψυχωτικό σύνθημα: «Το να αγαπάς είναι πράξη». Σκέψου πόσες ζωές μπορούμε να αλλάξουμε, αν δεκάδες χιλιάδες από εμάς κάνουμε πράξη την αγάπη μας! Στήριξε με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

Απ’ την αρχή το κίνημά μας στέκεται στο πλευρό του λαού της Συρίας. Σε κάθε κρίσιμη στιγμή ήμασταν εκεί: Πιέσαμε τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ασφαλείς ζώνες για τους αμάχους και να επιτρέψουν σε ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, και δώσαμε μάχη για την αποκατάσταση της ειρήνης. Σήμερα χιλιάδες οικογένειες Κούρδων της Συρίας τρέχουν να σωθούν, ψάχνοντας απεγνωσμένα στέγη και τροφή. Χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ας τους δείξουμε πως δεν είναι μόνοι.

Το να αγαπάς είναι πράξη.

Joseph, Rewan, Wissam, Luis, Camille, Patricia και η ομάδα του Avaaz