Έπαρση Πράσινης Οικολογικής Σημαίας στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων

2017-06-13 17:23

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων η εκδήλωση για την έπαρση της Πράσινης Οικολογικής Σημαίας που κέρδισε για 4η συνεχή χρονιά από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για την δράση του στο διεθνές δίκτυο “Οικολογικά Σχολεία”.

Από νωρίς το πρωί κατέφθασαν στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν σ’ αυτό, όπου μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές με οικολογικό περιεχόμενο, που διεξήχθηκαν με τη βοήθεια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής και μητέρας νηπίου κας Δήμητρας Δελή.

Στη συνέχεια τα νήπια με τις δασκάλες τους τραγούδησαν το «σχολείο οικολογικό» τραγούδι με πολλά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος όπως « Η πράσινη σημαία μας ένωσε παρέα, μας έκανε ομάδα δυνατή», «το μέλλον μου διεκδικώ, σε έναν κόσμο όμορφο και πιο ειρηνικό να ζω».

Η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων κα Σταυρούλα Μιχαλοπούλου  με υπερηφάνεια και συγκίνηση κατέβασε την παλιά σημαία και ύψωσε την καινούργια που θα κυματίζει για άλλα 2 χρόνια, προσδοκώντας να ξαναπάρουν το βραβείο των eco schools.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Βιλιώτης και ο Υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Β’ Αθηνών κ. Δημήτριος Γκότζος.