Εορτασμός Θεοφανείων στον Δήμο Πεντέλης

2019-01-10 18:07

https://i2.wp.com/enypografa.gr/wp-content/uploads/2018/01/Theofania_2018_f5.jpg?fit=702%2C336&ssl=1

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης.

Στη Δ.Κ. Μελισσίων ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης παρέστη μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Φώτη Χρυσικό και τον Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων ΝΔ κο Νίκο Κωστόπουλο στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και στη συνέχεια στον Αγιασμό των Υδάτων και στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Ο Δήμαρχος επισήμανε στον χαιρετισμό του: «Το 2018 ήταν η πιο καταστροφική χρονιά των τελευταίων ετών για την πατρίδα μας, ήταν μια χρονιά που έδειξε τα κενά εξουσίας και λειτουργίας του κράτους σε όλα του τα επίπεδα. Το 2019 που άρχισε πριν από λίγες ημέρες θα πρέπει να είναι μια χρονιά καλύτερη. Το ξεκίνημά της διαγράφεται μέσα σε ένα εθνικό και διεθνές πλαίσιο που είναι πάρα πολύ ανησυχητικό. Μια ματιά στο Αιγαίο, μια ματιά στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας, δίνει σε όλους μας να καταλάβουμε τους κινδύνους. Η ανατάραξη των υδάτων που έγινε με τη θεϊκή πρόνοια του Σταυρού μας, ας είναι μία ανατάραξη ψυχής, σκέψεων, λειτουργίας, ευθύνης και κυρίως αποφάσεων».

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων στη Δ.Κ. Μελισσίων οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Βιλιώτης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κος Σεβαστός Βορέας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καίτη Μασμανίδου, Τίτσα Κυβέλου, Παναγιώτης Μούστρης-Πρόεδρος ΟΠΑΘ, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων κος Γιώργος Βορέας, ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων κος Γιώργος Μαγιάτης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ κ. Βασίλειος Λάζος, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, η Υπεύθυνη Αιμοδοσίας του Δήμου κα Αγνή Ζώη, η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, το Μέλος Δ.Σ. του ΟΠΑΘ κος Νίκος Μαυρομάτης, το Μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κος Θεμιστοκλής Μπαλάσκας, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης κος Παναγιώτης Γκατζόλης, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Πεντέλης κος Κώστας Μαργαρίτης, ο πρ. Πρόεδρος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Χρήστος Γκολετσόπουλος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Δήμου και πλήθος Δημοτών.

Στον Αγιασμό συμμετείχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κεχαγιά Δήμητρα, Γεωργία Μητροπούλου, Βλάσης Σιώμος, Αντώνης Φειδοπιάστης, Βασίλης Μπούρας, Δημήτρης Αποστολάκος, Άντα Μπούσουλα-Χάνου, Ευαγγελία Μπουσίου-Μοσχοπούλου, Άγγελος Παλαιοδήμος, Λευτέρης Κοντουλάκος, Κωνσταντίνος Καλλιανιώτης, Ευσταθία Κατοίκου, και επίσης οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σωτήρης Φλίντρας, Απόστολος Φραντζής και Γιάννης Ζούνης.

Στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, η Δοξολογία και ο Αγιασμός των υδάτων τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής παρουσία  του Τοπικού Αντιδημάρχου κου Θεόδωρου Αποστολόπουλου, του Προέδρου της Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κου Μανώλη Μιχελακάκη, των Μελών ΔΣ του ΟΚΠΑ κ.κ. Νικολάου Οικονομίδη, Ελένης Γκρέτσα, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων και πλήθους πιστών.

Στη Δ.Κ. Πεντέλης όπως κάθε χρόνο έγινε η Δοξολογία και ο Αγιασμός  των υδάτων στον  Ιερό Ναό  Αγίου Σεραφείμ και Προφήτη Ηλία παρουσία του Τοπικού Αντιδημάρχου κου Ιωάννη Ζώη, του Δημοτικού Συμβούλου κου Κωνσταντίνου Μωραΐτη, της Προέδρου της Δ.Κ. Πεντέλης κας Χρυσούλας Σουτάδη-Καπράλου, του Μέλους Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κου Σπύρου Ξάφη, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων και πλήθους πιστών.