Ένωση Γονέων Βριλησσίων | Μια ολόκληρη σχολική χρονιά χωρίς αξιοπρεπή καθαριότητα το 1ο Λύκειο Βριλησσίων

2024-05-10 01:04

Ιδιαίτερα ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στο 1ο Λύκειο Βριλησσίων όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής. Ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης μας, στο οποίο φοιτούν 372 μαθητές και μαθήτριες και εργάζονται πάνω από 40 άτομα ως εκπαιδευτικό και διοικητικό-βοηθητικό προσωπικό, εξακολουθεί να μην έχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου, όπως προκύπτει από νέα επιστολή της Διεύθυνσης του σχολείου προς τη Δημοτική Αρχή. 

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα είχε τεθεί στον Δήμο από την αρχή κιόλας της σχολικής χρονιάς τόσο από τη Διεύθυνση όσο και από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου. Και η Ένωση Γονέων είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα ήδη από τον Νοέμβριο του 2023 (ΕΔΩ η ανακοίνωση της Ένωσης). Η Ένωση Γονέων, μάλιστα, ενημέρωσε για το συγκεκριμένο ζήτημα τη νέα δημοτική αρχή, πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Στην τελευταία επιστολή της προς τη Δημοτική Αρχή, η Διεύθυνση του σχολείου θίγει καίρια θέματα, όπως το ωράριο των εργαζομένων στην καθαριότητα και την κατάρτισή τους. Θέματα που έχουν τεθεί και από άλλα σχολεία του Δήμου μας. 

Δυστυχώς οδεύουμε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο δεν έχει δοθεί λύση, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Είναι απαράδεκτο μια σχολική μονάδα τέτοιου μεγέθους, να μην πληροί βασικές συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής. 

Ελπίζουμε έστω τώρα, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των Ευρωεκλογών (δεδομένου ότι το 1ο Λύκειο είναι εξεταστικό και εκλογικό κέντρο) να βρεθεί κάποια λύση. Ωστόσο, ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή, η όποια λύση βρεθεί να μην είναι προσωρινή μόνο για την εικόνα που θα δώσει ο Δήμος κατά τη διάρκεια αυτών των δύο σημαντικών γεγονότων, αλλά να έχει μόνιμο χαρακτήρα ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής που αρμόζουν σ' έναν χώρο που φιλοξενεί εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων