Έναρξη Πυροφύλαξης στο Δήμο Πεντέλης

2017-07-11 15:54

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου το πρωί πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη συνάντηση με τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και την ίδια μέρα το απόγευμα από ώρα 18:00–20:00 έγινε τοπογραφική ενημέρωση των εργαζομένων και του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης από τα παρατηρητήρια Μικρής Καλλιθέας και Πρ. Ηλία για την έναρξη και τον προγραμματισμό της Πυροφύλαξης στο Δήμο.

Προγραμματίστηκε όπως μέχρι τέλος του μηνός Ιουλίου και προκειμένου να ολοκληρωθεί η κοπή των χόρτων και η αποψίλωση των παρόδιων και των κοινόχρηστων χώρων, να στελεχώνονται με δείκτη επικινδυνότητας μέχρι τρία (3) επί 24ώρου βάσεως το κεντρικό παρατηρητήριο του Πρ. Ηλία, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) και να τηρείται ένα (1) όχημα επιφυλακής. Με δείκτη επικινδυνότητας τέσσερα (4) για το μήνα Ιούλιο και από την 1η Αυγούστου μέχρι 9η Οκτωβρίου σε καθημερινή βάση στελέχωση επί 24ώρου βάσεως τριών (3) παρατηρητηρίων, ενός (1) σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, της Μικρής Καλλιθέας για τη Δ.Κ. Πεντέλης, του Πρ. Ηλία για τη Δ.Κ. Ν. Πεντέλης και του ΝΑΤ (γωνία Διός) για τη Δ.Κ. Μελισσίων, πάντοτε με τον επιχειρησιακό έλεγχο του επί 24ώρου βάσεως στελεχωμένου ΚΕΠΙΧ. Ρυθμίστηκε η ενεργοποίηση όλων των πυροσβεστικών οχημάτων και υδροφόρων με δείκτη επικινδυνότητας τέσσερα (4) με εθελοντές οδηγούς και ενισχύθηκε ο Δήμος με δύο (2) τριμηνήτες που προσελήφθησαν από τον ΣΠΑΠ για το πυροφυλάκιο της Μικρής Καλλιθέας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσσης Σιώμος, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι Δ.Κ. Πεντέλης και Ν. Πεντέλης κ.κ. Μιχάλης Κολιός και Λευτέρης Κιτσούλης αντίστοιχα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Λευτέρης Κοντουλάκος.