Έναρξη Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Βριλησσίων

2019-11-13 18:50

Η Αντιδημαρχία Παιδείας-Εθελοντισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού σας προσκαλεί στην έναρξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Βριλησσίων για την περίοδο 2019-2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.00μ.μ., στην αίθουσα «Ν.Εγγονόπουλος» στο Πάρκο « Μ.Θεοδωράκης».

 

Θέμα 1ης Θεματικής: Διαδίκτυο-Εθισμός

 

Η παρουσίαση θα γίνει από την κ. Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi) - Κλινική Εγκληματολόγο - Σύμβουλο Οικογένειας και Υποστήριξης Θυμάτων, Υποψήφια διδάκτωρ Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Essex και την κ. Πόλυ Κεφαλά, Ψυχολόγο-Επικοινωνιολόγο με εξειδίκευση στην Κλινική Κοινοτική Ψυχολογία, ειδικευμένη ψυχοθεραπεύτρια στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και εκπαιδευόμενη στη Σχεσιακή Ψυχανάλυση.

 

Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης, όμως εάν αναγνωριστεί σε αρχικό στάδιο, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπισθεί. Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε το φετινό ταξίδι μας στη γνώση με το συγκεκριμένο θέμα και με σκοπό να καλλιεργούμε σωστές στάσεις αξιοποίησης του διαδικτύου ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα θετικά της τεχνολογίας χωρίς όμως τις αρνητικές της συνέπειες.