Έκτη Αίσθηση-Όμορφη Πόλη κυκλοφορεί από την InSideOut Music Web Promotion

2020-07-13 19:22

Η πόλη που κρύβει όλη την ασχήμια της μέσα σε σκοτεινά σοκάκια και ανάβει τα μεγαλοπρεπή φώτα της μέσα στη νύχτα, για να «ντυθεί» όμορφη.

Μέσα σε αυτή την πόλη, οι άνθρωποι που συναντάμε είναι κάπως σαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τα βιώματά τους καθορίζουν και τα «χρώματα» της πόλης. Άλλοτε ανοιχτόχρωμα και άλλοτε σκούρα, σκοτεινά. Αλλού θα βρείτε τη χαρά, αλλού πάλι θα μπορέσετε να ξετρυπώσετε τη λύπη.

Μια τέτοια «Όμορφη Πόλη» έχουμε συναντήσει όλοι μας ή ζούμε μέσα σε αυτή. Οι Έκτη Αίσθηση, μέσα από το πρώτο τους άλμπουμ, μιλούν για όλα αυτά που μας καθορίζουν σαν άτομα. Μιλούν για τις σκληρές αντιθέσεις της κοινωνίας μας.

Οι ‘Εκτη Αίσθηση δημιουργήθηκαν το 1996, από τον Αλέξανδρο Δωρή, κιθαρίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή και το Θωμά Κόκαλα, στιχουργό και τραγουδιστή. Ξεκίνησαν σαν μπάντα διασκευών σε Αγγλόφωνα τραγούδια, αλλά σύντομα ενσωμάτωσαν και την προσωπική τους Ελληνόφωνη δουλειά στις εμφανίσεις τους.

Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στη μπάντα, ωστόσο μέσα από μια πορεία πολλών ετών, το ύφος των Έκτη Αίσθηση καταστάλαξε μέσα από τις επιρροές των δύο μόνιμων μελών, του Αλεξάνδρου και του Θωμά. Η μουσική τους ξεκινά από το καλογυαλισμένο Hard Rock των 80’s, συναντά τo Alternative Rock των 90’s, έχοντας πάντα κατά νου το Punk των τελών της δεκαετίας του ’70 και των αρχών εκείνης του ’80, το κύμα Punk των 90’s, ενώ χρωματίζεται με πινελιές Funk.

Κάποια στιγμή έκλεισε ένας κύκλος παράλληλης πορείας και ξεκίνησαν οι ατομικές μουσικές αναζητήσεις. Το υλικό που υπήρχε ήδη, έμελλε να γίνει η αφορμή οι δρόμοι να ξανανταμώσουν και να δυναμώσει η φλόγα για μια ενιαία κυκλοφορία.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την InSideOut Music Web Promotion και αναμένεται στις 3 Ιουνίου 2020.

Tracklist

1. Ξαφνικά

2. Για Το Νεκτάριο

3. Αμαρτία

4. Θάλασσα Γαλάζια

5. Λόγια

6. Όμορφη Πόλη

7. Θολό Λιμάνι

Μουσική και ενορχήστρωση: Αλέξανδρος Δωρής

Στίχοι: Θωμάς Κόκαλας - Αλέξανδρος Δωρής

Drums & Bass Programming: Lucas J.B - Αλέξανδρος Δωρής

Πλήκτρα: Αλέξανδρος Δωρής- Dimitris Zervas (Όμορφη Πόλη)

Mix & Mastering: Double Platinum Recordings Studio, Lucas J.B. - Αλέξανδρος Δωρής

Τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν στα Dope Of Sound Studios

Κιθάρες, πλήκτρα και μπάσο ηχογραφήθηκαν στα First Line Studio & Double Platinum Recordings Studio

Εξώφυλλο: Pexel Pictures

Ψηφιακή επεξεργασία: Lio Doris- Lucas J.B.

 

Έκτη Αίσθηση Official fb page: https://www.facebook.com/ektiesthisi