Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με τίτλο «Παράδοση»

2018-04-19 17:36

Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με τίτλο «Παράδοση»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας Corinth Exposed 2018 φιλοξενεί από το Σάββατο 21 Απριλίου έκθεση φωτογραφίας των έργων που διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2018 με θέμα Παράδοση: Αποτυπώνοντας την άυλη πολιτιστική κληρονομιά με μια σύγχρονη φωτογραφική ματιά, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η έννοια της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αφορά ζωντανές εκφράσεις και παραδόσεις που έχουν κληροδοτηθεί από στόμα σε στόμα, από τους παλαιότερους στους νεότερους. Λαϊκές παραδόσεις, γιορτές, τελετές, χοροί, παραστατικές τέχνες, κοινωνικές πρακτικές, γνώσεις και τεχνικές συνθέτουν τα μη ψηλαφητά χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού που διασώζει η ίδια η κοινωνία ως μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Πινακοθήκης του Δήμου Κορινθίων, του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων και του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών. Περιλαμβάνει είκοσι έργα δεκαέξι φωτογράφων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι φωτογράφοι που επιλέχθηκαν είναι: Μιχάλης Αγιαννίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καλαβρουζιώτης, Διονυσία Καταβάτη, Βαγγέλης Κουσιώρας, Ελένη Κούτλα, Νάντια Μακρή, Κυριάκος Πανίτσας, Στέφανος Πατεράκης, Ηλίας Περγαντής, Βασίλης Πρωτόπαπας, Αθανάσιος Σκάζας, Λένα Στεφάνου, Νίκη Ταταριώτου, Luciano Tellan, Στέφανος Χρόνης.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 21 Απριλίου – 6 Μαΐου

 

Πληροφορίες: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας: τηλ. 27410 73509, υπεύθυνος Σωκράτης Λαμπρόπουλος,
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: τηλ. 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 18:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Στυμφαλία Κορινθίας
Τηλ. 27470 22296

 

 

πηγή : diastixo.gr