Εκπαιδευτήρια Καντά-Κρίκος Βριλησσίων / Εξοικείωση με την αναπηρία

2023-12-07 16:06

Τα εκπαιδευτήρια Καντά στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τη σωματική και τη νοητική αναπηρία, διοργάνωσαν ημέρα συμπερίληψης σε συνεργασία με τα Special Olympics και τον ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους).

 

Αφού υπήρξε ενημέρωση για την αναπηρία, καθώς και για τους στόχους των Special Olympics και του ΣΚΕΠ, δημιουργήθηκαν μεικτές ομάδες των μαθητών του σχολείου με τους σπουδαστές του Μαργαρίτα και τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΚΡΙΚΟΣ Βριλησσίων, οι οποίες έπαιξαν μαζί μπάσκετ και Bocce. Ταυτόχρονα, μέλη των μεικτών ομάδων ζωγράφισαν μαζί, προκειμένου να δημιουργήσουν ημερολόγιο για το έτος 2024.

 

Μία ημέρα χαράς και δημιουργικότητας, σηματοδότησε την αλλαγή της κοινωνίας μας, όπου όλοι οι άνθρωποι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι, ενώ οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εντάσσονται ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

 

Τα Εκπαιδευτήρια Καντά ευχαριστούν θερμά τη Δήμητρα Κοντοβά Σύμβουλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Συμπερίληψης & Προσβασιμότητας του ΣΚΕΠ, την Ειρήνη Τρομπέτα Υπεύθυνη Επικοινωνίας με την Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή στον ΣΚΕΠ και προπονήτρια στα Special Olympics, την ψυχολόγο Δήμητρα Κατσαφάνα από το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΚΡΙΚΟΣ Βριλησσίων, καθώς και τους γυμναστές Κώστα Θεοδωρόπουλο από το Μαργαρίτα και Απόστολο Καφτάνη από τα Εκπαιδευτήρια Καντά.