Εκπαιδευτήρια Καντά-Εικονική επιχείρηση

2019-02-21 19:20

 

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Καντά, ανάμεσα σε 3.000 παιδιά από 160 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά και στο πλαίσιο της δράσης «Εικονική Επιχείρηση» αποφασίσανε τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «AIRΜΕΙΣ», οποία θα παρουσιάσουν στην Εμπορική Έκθεση στο MALL ATHENS την 1η Μαρτίου 2019.

Αποστολή της «AIRΜΕΙΣ» είναι να μεριμνά για τη συνεχή βελτίωσή της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα καθώς και η Περιβαλλοντική Ανάπτυξη. Καταγράφει την ατμοσφαιρική ρύπανση και παρέχει πληροφορίες στους πολίτες και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Η ιδέα προέκυψε από τη φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι, αφού για περισσότερες από δύο εβδομάδες δεν έγινε καμιά προσπάθεια μέτρησης των τοξικών ρύπων, με αποτέλεσμα κάτοικοι και εθελοντές να βάζουν την υγεία τους σε κίνδυνο. Διαγνώσανε λοιπόν την ανάγκη να έχει η τοπική κοινότητα τη δυνατότητα να μετρήσει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, έτσι ώστε να προστατέψει τους πολίτες της.

Η καινοτομία: Είναι η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στην Ελλάδα που στοχεύει στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Κάνει καταγραφή των ατμοσφαιρικών ρύπων, μέσω αισθητήρων (τεχνολογία ardruino), ανά Δήμο και κάνει εξαγωγή συμπερασμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα μετεωρολογικά δεδομένα. Οι πληροφορίες που αφορούν τον εκάστοτε Δήμο  ανεβαίνουν για πρώτη φορά σε μια εφαρμογή, την οποία μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως είναι οι Ο.Τ.Α, η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που τα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων είναι υψηλά.

Την Εικονική Επιχείρηση«AIRΜΕΙΣ»  στηρίζει ο Δήμος Βριλησσίων, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HACKAIR.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις της«AIRΜΕΙΣ»   στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.facebook.com/airmeis/?epa=SEARCH_BOX

https://airmis.webnode.gr/

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com