Εκδήλωση για την ελληνική λογοτεχνία στα γαλλικά στο Λεξικοπωλείο

2016-05-25 16:23
Εκδήλωση για την ελληνική λογοτεχνία στα γαλλικά στο Λεξικοπωλείο


Το GrèceHebdo σας καλεί σε ένα ξεχωριστό διήμερο συναντήσεων με τον
Michel Volkovitch (μεταφραστή, εκδότη Miel des Anges) και Έλληνες συγγραφείς/διηγηματογράφους και ποιητές. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 24 Μαϊου στις 7μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο.

Το GrèceHebdo είναι η ηλεκτρονική, γαλλόφωνη έκδοση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: επικαιρότητα πολιτική, οικονομική και πολιτιστική, ιστορία, λογοτεχνία, σινεμά, τουρισμός, συνεντεύξεις. Στόχος του GrèceHebdo είναι να παρουσιάσει όψεις της Ελλάδας στο γαλλόφωνο κοινό και να αναδείξει τις δημιουργικές της δυνάμεις.

Ο εκδοτικός οίκος Le miel des anges ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2013 με στόχο να παρουσιάσει σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες στο γαλλόφωνο κοινό. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στη δημοσίευση όσων συχνά τρομάζουν τους περισσότερους εκδότες: ποίηση (φυσικά) και νουβέλες.

Ο Michel Volkovitch θα παρουσιάσει τους συγγραφείς και θα συζητήσει μαζί τους για διαφορετικές όψεις της Ελλάδας, όπως αυτές αναδεικνύονται στο έργο τους, καθώς και για την πρόσληψη της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Μαυροειδής (GrèceHebdo).

23/05 (παρουσίαση στα γαλλικά)
Ποιητές
Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Δημήτρης Αγγελής, Δημήτρης Καλοκύρης, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Στάθης Κουτσούνης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Παυλίνα Παμπούδη, Ευτυχία Παναγιώτου, Σταμάτης Πολενάκης, Μανώλης Πρατικάκης, Αντώνης Φωστιέρης, Γιώργος Χουλιάρας

24/05 (ταυτόχρονη διερμηνεία )
Συγγραφείς
Χρήστος Οικονόμου, Γιάννης Παλαβός, Κάλλια Παπαδάκη, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Πάνος Τσίρος

Ελεύθερη είσοδος (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Λεξικοπωλείο
Στασινού 13, Πλατεία Προσκόπων
T.K. 11635, Αθήνα
Τηλ.: 2107231201

Πηγή : diastixo.gr