Εκδήλωση Φώτη καρύδα στο Ηράκλειο Αττικής

2018-11-27 18:49

https://www.lykavitos.gr/wp-content/uploads/2018/11/karydas-2.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό «Πολύκεντρο» δήμου Ηρακλείου Αττικής, η εκδήλωση του δημοσιογράφου κ. Φώτη Καρύδα, με θέμα «Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και προκλήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων».

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν επίσης ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Λάμπρος Τζούμης και ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής κ. Γιώργος Φίλης.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας ανέλυσε και μέσω της προσωπικής του εμπειρίας ως πολεμικός ανταποκριτής του mega channel στη Βοσνία, τις επιπτώσεις του πολέμου στους στρατιώτες, τον άμαχο πληθυσμό αλλά στις χώρες των Βαλκανίων γενικότερα. Μέσα από αποκλειστικά πλάνα το κοινό αναβίωσε συγκλονιστικές στιγμές από τον 3ετή πόλεμο 23 χρόνια μετά.

Ο κ. Τζούμης επικεντρώθηκε σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την Τουρκία και τις σχέσεις της με την χώρα μας. Την μακρόπνοη αναθεωρητική στρατηγική απέναντι στην Ελλάδα με στόχο την αλλαγή της υφισταμένης κατάστασης της περιοχής, ενώ εξήγησε ποιοι είναι οι στόχοι της γείτονος χώρας στη Ν.Α. Μεσόγειο, στον χώρο των Βαλκανίων γενικότερα και της Δ. Θράκης.

Ο κ. Φίλης, αναφέρθηκε κυρίως στο Σκοπιανό. Στην γεωπολιτική του χώρου που καλύπτει η Μακεδονία, στον ρόλο του Αγγλοσαξονικού, Σλαβικού και Γερμανικού παράγοντα στην περιοχή, στη σύγχρονη γεωπολιτική πραγματικότητα και στις ισορροπίες στην περιοχή καθώς και στην κρίσιμη συμφωνία των Πρεσπών και το πώς πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος, οι πρώην Δήμαρχοι Νέου Ηρακλείου κ.κ. Σταύρος Γεωργόπουλος και Παντελής Βλασσόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Νέου Ηρακλείου κ. Γιώργος Οικονομίδης, ο Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Σπανάκης, ο πολιτευτής στο υπόλοιπο Αττικής κ. Νίκος Αντωνίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Στράτος Σαραούδας, ο υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου κ. Δημήτρης Τούτουζας, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος επί 8ετίας και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης κ. Χρήστος Παπαχαρίσης, το μέλος πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νάσος Μπαλέρμπας, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Β3 της Νέας Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Τούτουζα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Νέου Ηρακλείου κ. Γιώργος Ματζώρος, η πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Χαλανδρίου κα Χριστίνα Πατρικάκου, η πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Παπάγου-Χολαργού κα Ντίνα Καλλιοντζή, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Κηφισιάς - Ν.Ερυθραίας – Εκάλης Διονύσης Γεωργιόπουλος, ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Τάκης Διαμαντόπουλος, από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας η κα Αναστασία Σακκαρέλη και ο κ. Δημήτρης Τριαντακωνσταντής κ.ά.