Εκδήλωση από την Περιφέρεια Αττικής και την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αφιερωμένη στην προστασία των ζώων

2019-11-22 18:04

Εκδήλωση από την Περιφέρεια Αττικής και την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αφιερωμένη στην Προστασία των Ζώων

Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής : Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία των ζώων διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στις 12:00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, στάση μετρό «Εθνική Άμυνα»).

Επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης θα είναι η  Ελληνική Αστυνομία και στο πλαίσιο αυτό, θα βραβευθούν αστυνομικοί υπάλληλοι που επέδειξαν, με πράξεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερη ευαισθησία προς τα ζώα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Σε μήνυμα του με αφορμή την εκδήλωση, επισημαίνει τα εξής: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να θυμηθούμε όλοι μας πως η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού. Τα ζώα δεν έχουν φωνή. Το βάρος της ευθύνης πέφτει στον άνθρωπο. Στην εποχή μας, όπου το φυσικό περιβάλλον απειλείται πολύ συχνά από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους, σε επίπεδο Δήμων, Περιφερειών αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για το θέμα του σεβασμού προς τα ζώα, του σεβασμού προς τη ζωή. Και αυτό μπορεί να γίνει με εκδηλώσεις όπως η παρούσα, με ενημερωτικές δράσεις, αλλά και μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών προς την κατεύθυνση αυτή».