Ε όχι δεν θα σας περάσει

2019-11-13 17:22

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν ψύχραιμος.

Αναφέρομαι στον δημοτικό χώρο της εισόδου των Άνω Βριλησσίων μεταξύ των οδών Αναπαύσεως-Λ. Πεντέλης και Βορείου Ηπείρου.

Θα ξεκινήσω με μια ιστορική αναδρομή.

Επί δημαρχίας Σταμάτη Λώλα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είχε χαρακτηρισθεί ο χώρος ως χώρος πρασίνου και αθλοπαιδιών. Με μία παράγραφο που ανέφερε ότι θα κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ απορριμματοφόρων με έξοδο προς την Αναπαύσεως.

Επειδή όμως το κόστος του έργου ήταν πολύ μεγάλο καμία από τις διοικήσεις του δήμου δεν το πραγματοποίησε, έτσι ο χώρος έμεινε άδειος και κατά καιρούς ανάλογα με την εργολαβία που ήταν σε εξέλιξη, γέμιζε με μπάζα και διάφορα υλικά κατασκευής, ακόμα και αλάτι είχε τοποθετηθεί στο χώρο από την περιφέρεια για αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Η μόνη παρέμβαση που έγινε στο χώρο ήταν από τον εξωραϊστικό σύλλογο των Άνω Βριλησσίων η Μεταμόρφωση του Σωτήρος που με δικά του έξοδα καλλώπισε μέρος του πεζοδρομίου επί της Λ. Πεντέλης.

Όταν λειτούργησε το Απολλώνιο σιγά-σιγά έγινε ένας πολύ ωραίος χώρος στάθμευσης των πελατών του καταστήματος χωρίς ο δήμος να ενδιαφερθεί και να κλείσει την μοναδική είσοδο στο χώρο. Κάποια στιγμή μπήκε μια αλυσίδα, αλλά μετά από λίγο καιρό εξαφανίστηκε.

Τώρα μαθαίνουμε ότι ο δήμος προτίθεται να χρησιμοποιήσει το οικόπεδο αυτό ως χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων αφού τα πρόστιμα πέφτουν βροχή για την στάθμευσής τους στην πρώην Ναυτική Βάση.

Είμαι γέννημα-θρέμμα ανωβριλησσιώτης και ότι έγινε στα Άνω Βριλήσσια (και όχι Πάτημα όπως το λέτε μερικοί), έγινε με αγώνες των κατοίκων, αφού πάντα όλες οι διοικήσεις του δήμου μας θεωρούσαν παρακατιανούς, όλο το βάρος το έριχναν και το ρίχνουν από την Ολύμπου και κάτω.

Έχουμε μία παιδική χαρά γιατί οι άλλες δύο Μάρκου Μπότσαρη και Καλαβρύτων και στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι εγκαταλειμμένες.

Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος άθλησης και τα παιδιά πηδάνε κάγκελα για να παίξουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο στο 3ο Γυμνάσιο.

Έχω να πω πολλά, αλλά ας πάμε στο προκείμενο, κύριοι της δημοτικής αρχής, μας έχετε που μας έχετε γράψει στα παλιά σας υποδήματα, τώρα θέλετε να μας υποβαθμίσετε και άλλο.

Ε όχι δεν θα σας περάσει.