Δύο βραβεία για τον Δήμο Βριλησσίων στα 'Best City Awards 2018'

2018-12-04 17:32

https://amarysia.gr/wp-content/uploads/2018/11/best-city-awards-vrilissia.jpg

Ένα χρυσό βραβείο και ένα αργυρό κέρδισε ο Δήμος Βριλησσίων στο πλαίσιο των βραβείων ‘Best City Awards 2018’. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Η τελετή απονομής αποτελεί την κορύφωση των Best City Awards καθώς επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις «ευφυείς» και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βριλησσίων κέρδισε τα παρακάτω βραβεία – διακρίσεις.

  • Ένα χρυσό βραβείο στην ενότητα ‘Οικονομική Ανάπτυξη’, στην κατηγορία ‘Δράσεις εύρεσης εργασίας’ και αναλυτικά αφορά:

Στο πρόγραμμα Επιταχυντή Δεξιοτήτων ‘Μellon’, το οποίο διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση με μέγα δωρητή το Stavros Niarchos Foundation.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς πάνω σε εργαλεία που τους βοήθησαν σημαντικά στην αναζήτηση εργασίας αλλά και στην καλύτερη διαχείριση των μελλοντικών επαγγελματικών υποχρεώσεών τους.

 

  • Ένα (1) αργυρό βραβείο στην ενότητα ‘Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων’, κατηγορία ‘Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση’, για το πρότυπο πρόγραμμα χωριστής διαλογής και ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χωριστή διαλογή των αποβλήτων από δομικές κατασκευές και κατεδαφίσεις (σκυρόδεμα, τούβλα, κεραμικά, ξύλα, απαξιωμένα έπιπλα, καφάσια γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, χώματα εκσκαφής κα)

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης.

Ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης, δήλωσε ότι «μέλημά μας είναι ο Δήμος Βριλησσίων να συνεχίσει να πρωτοπορεί σε δράσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη» , ευχαρίστησε τους διοργανωτές που προβάλλουν και στηρίζουν αυτές τις τόσο σημαντικές δράσεις για την κοινωνία, όπως τη στήριξη της εργασίας και την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων για τη συνδρομή τους.

Κλείνοντας, εξήρε τη συνεισφορά της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘Knowl’ και του μέγα δωρητή ‘Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος’ για την υλοποίηση του Επιταχυντή Δεξιοτήτων ‘Μellon’, καθώς και της εταιρείας ΣΑΝΚΕ Ε.Π.Ε ως αποδέκτη για επεξεργασία της ανακύκλωσης των οικοδομικών απορριμμάτων (μπαζών).

Στην τελετή το «παρών» έδωσαν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄και β΄ βαθμού και των επιχειρήσεων.